Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Papír kosárkák apróságok tárolására hajtogatás és ragasztás nélkül percek alatt

2013. január 20. - Rapid Design

Biztosan Nektek is ismerős a helyzet, mikor felsóhajtasz: Jó, jó, de mibe tegyem? Hogy mit? Leginkább az apróságokkal van gond: gombok, gombostűk, gemkapcsok, szalagok, gyöngyök stb. Na ezek pont annyi helyet foglalnak, amekkora kis tégelyeket nehéz előkapni hirtelen. Nos, ennek ezennel véget vetünk. Lássuk hogyan! Figyelem, rém egyszerű. S ha a technika megvan, nagyobb méretben is előadható, mondjuk játékoknak! :-)

Kell hozzá egy fénymásoló papír vastagságú papír - én megint a magazinjaimhoz fordultam... Illetve régi naptárlap ismét jól jöhet. Ki kell vágni belőle egy 19 x 19 cm-es négyzetet, majd a két szemben lévő sarkát összekötjük vonalzó segítségével.

Minden saroktól a közép felé kimérünk 8 cm-t és eddig be is vágjuk a papírt. Így egy kicsit a szélforgó kezdésére hasonlít a lapunk, de nem az lesz ám belőle! :-)

Ha ez megvan, akkor az egyik oldalát a négyzetnek felhajtjuk és a lent maradt két sarkot a felhajtott oldal előtt összefogjuk, hogy sarkaik kicsit fedjék egymást. Körömollóval kis lyukat metszünk/fúrunk bele és Milton kapoccsal rögzítjük. Ugyanezt a szemközti oldalon is megcsináljuk. Majd a két maradék oldalon is. Jó tanács, hogy a Milton kapocs fejével lefelé érdemes művünket vágódeszkára tenni és minden oldalról belülről kalapáccsal, húsklopfolóval néhányat enyhén ráütni, hogy a kapocs tökéletesen kifeküdjön.

Éééééés, kész is vagyunk! :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=33]

Ugye, milyen egyszerű? S mennyi helyen felhasználható!

Akár még egy partin is szerviztálkaként! :-)))))

Ha 21 x 21 cm-es a négyzetünk, ott 10 cm-t vágjunk be a sarkoktól közép felé, ha pedig 15 x 15 cm-es a négyzetünk, akkor 6 cm-t javasolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr597335630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása