Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Dekorációs gomb tojástartóból

2013. március 20. - Rapid Design

Húsvét táján különösen sok papír tojástartó marad a nyakunkon. Mielőtt önként és dalolva átadnánk a szemetesnek, nézzük meg, mi mindenre lehet még jó. Tojásfestésnél is nagy segítség, de most egy jobbat mutatok: készítsünk dekorációs gombokat, amit később számos területen felhasználhatunk (tálalás, terítés, ajándékcsomagolás stb.)

A tojástartó tetejéből vágjuk ki a kívánt formákat szabadkézi rajz után. Kör, szív, kerekített sarkú négyzet, bármi, amit szeretnénk. Ha valóban gomb kinézetű gombnak szánjuk, akkor két ponton középen szúrjuk át hegyes ollóval. (arra is van lehetőség, hogy nem szúrjuk át, ez esetben ragasztani kell a későbbi dekorálandó felülethez).

Fessük le kedvünk szerint a formákat és díszítsük további színekkel, ahogy csak szeretnénk. Jelen esetben bemutató darabként én piros-fehér pöttyös szíveket, korongokat készítettem többek között, de a lehetőségek száma végtelen.

Ha megszáradt, decoupage (ejtsd: dekupázs) ragasztós lakkal átkenjük, majd mikor majdnem teljesen száraz, a hegyes ollóval ismét átszúrunk a lyukakon, hogy a belement ragasztós lakkot kiszedjük onnan.

Kész is van, maga a dekorációs elemünk, már csak további felhasználásra vár, amit későbbi bejegyzésekben mutatok.

Mindez képekkel:

[nggallery id=36]

Légy bátor, engedd el Magad és csodák születnek a tojástartóból a kezeid között!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr167335638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

5 tuti tipp húsvéti dekorációra s a tojásfestés megúszására | Rapid Design 2013.06.06. 17:47:38

[...] szalaggal, mini dekor-csipeszekkel és saját készítésű, kavicsfestéses katicákkal, illetve tojástartóból gyártott gombokkal díszítettem. (Ez utóbbi kettőt meg is mutatom, ha a linkekre [...]
süti beállítások módosítása