Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Mézeskalács fenyőfadísz - papírból... nagyon egyszerű és rettentő látványos!

2013. december 17. - Rapid Design

Sokan vannak úgy, hogy se idejük, se kedvük nekivágni egy karácsony előtti mézeskalács készítésbe, pláne nem még annak függődísszé való továbbfejlesztésébe. Meg lehet érteni ezt is. De mindenre van megoldás! Ezt ugyan megenni nem lehet, mint keksz alapú nagytestvérét, de pompás díszekként szolgálhatnak így is. S hogy miért eszünk mostanában annyi rizst? Olvass tovább és kiderül! :-)

Uncle Ben's féle rizsre egyszer teljesen véletlen akadtunk rá (talán akciós volt?). A rizs is bejött, na de a doboza! Az az igazi csuda! Belül fantasztikus, egybefüggő nyersbarnás színe van, pont, amilyennek lennie kell! Hát, bevallom, elkezdtem gyűjteni a dobozokat - vagyis kicsit gyakrabban evett a család rizst.. :-) S lám, nem is hiába: most pompás fenyődíszek készülhetnek belőle, hisz pont olyan a barnája, mint a szépen megsült mézeskalácsnak. Lássuk, hogy készül!

Vágjuk szét a dobozt lapokra. Egy fehér papírt hajtsunk félbe és rajzoljuk meg a kívánt forma felét - én fenyőfát és szívet szerettem volna, így ezeknek a felét rajzoltam a hajtott oldalhoz. Vágjuk ki és legalább lesz egy szimmetrikus formánk. Ezt páros számúszor (2-4-6-8-10...) rajzoljuk körbe a doboz lapok színes, mintás felén (hogy ne látszódjon a tinta a barna oldalon, ha kivágtuk a formát). Két formából egy dísz lesz, négyből kettő, stb.

Most jön a kreatív rész: díszíteni kell a "mézeskalácsot". Ehhez jól jön egy fehér zselés toll, mert érzékeny, akár aprólékos mintát is lehet vele rajzolni. Aki jobban vonzódik a festékhez, ecsethez, az akrilfestékkel is festheti a mintát, de tény, hogy így csak nagyobb motívumokat lehet pingálni.

Emlékeztek még a narancs / mandarin füzéremre? No, az ott megszerzett tudást-ötletet-gyakorlatot itt is bevethetjük! Jelesül a meghámozott narancs, mandarin héjából kivághatunk kicsi szíveket, csillagokat, majd miután megszáradtak, ezekkel is díszíthetjük a mézeskalácsunkat, akarom mondani a hamis mézeskalácsunkat!

Díszítsük a hátoldalt is, hátha pörög-forog majd a fán. Fonalból / rafiából / aranyszálból / kötözőből vágjunk le egy cca. 15-16 cm-es darabot, hajtsuk félbe, kössünk csomót a nem hurkos végére, majd celluxszal ragasszuk a hátoldal belsejébe, hogy a hurok kilógjon. Ezután ragasztóstifttel kenjük be a hátoldal belsejét és óvatosan illesszük össze az előlap (a díszesebb) belsejével. Nyomjuk gyengéden, de határozottan össze és picit hagyjuk száradni.

Tádáááám! Kész is van. Igazából tovább tartott leírni, mint egyet elkészíteni. Mindez képekkel:

[nggallery id=55]

Ugye, milyen egyszerű, mégis látványos? Még jövőre is eltehetjük simán.

Kb. 4 éves gyerkőc már részt vehet a projektben! :-) Na ez is nagyon jó!

Arról nem is beszélve, hogy már megint áldoztunk az újrahasznosítás oltárán! Hajrá, hajrá! Mindenkit tettre buzdítok! Jó készülődést! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr377335674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mutatós, egyedi ajándékkísérő villámgyorsan DIY | Rapid Design 2013.12.19. 13:14:25

[...] mézeskalács hatású karácsonyfadíszekről szóló bejegyzésemben lelkendeztem már arról, hogy mennyire mutatós alapanyag az Uncle [...]
süti beállítások módosítása