Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Tépem, hajtom, tekerem, poharamat ráteszem - POHÁRALÁTÉT egy óra alatt MAGAZINLAPOKBÓL! Szuperegyszerű, szupergyors, szuperolcsó, szuperlátványos!

2012. július 20. - Rapid Design

Van egy szabad órád? Gyere, csináljunk egyedi poháralátétet kiolvasott magazinlapokból! Ugye milyen küzdelmes, sziszifuszi munka a poharak, csészék által hagyott kis karika foltokat eltüntetni? Újra és újra? Erre találták ki a poháralátétet valamikor régen, okos emberek. Na ez az, amiből nem tud annyit venni az ember, hogy amikor kellene, pont meglegyen, kéznél legyen, stb. Gyártsunk hát magunknak egyedi alátétet, amit nyugodtan elöl hagyhatunk, mert még dekorációnak is mutatós! Megmutatom, hogyan. VIGYÁZAT! NAGYON EGYSZERŰ és NAGYON KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ! :-)))

Viszonylag sok magazin fordul meg a kezeim között. Szeretem a programajánlatokat, az érdekes cikkeket, az utazási ajánlatokat, stb. Mivel nincs időm egy ültő helyemben kiolvasni egy magazint elejétől a végéig, ezért tárolgatom, közben esetleg megjelenik egy újabb szám, abba is beleolvasok... Szóval gyűlik, gyűlik. Aztán szépen sorban egyszer csak elolvasom mindent, de akkor még mindig nem dobom ki, hátha lesz vele valami.

Hát legyen! Rengetegféleképpen lehet egy magazint újrahasznosítani, úgyhogy érdemes őrizgetni.

Most pedig lássuk a lépéseket a poháralátét elkészítéséhez:

Tépjünk ki lapokat a magazinból, hajtogassunk hosszabbik oldalán elindulva cca.  1,5 cm-es csíkokat és celluxszal rögzítsük a végén. Ha már van egy halom ilyen csíkunk, akkor válasszunk ki egyet és kezdjük el a végén feltekerni, sodorni csigaszerűen. Ha elfogyott a csíkunk, ragasszuk le a végét celluxszal. A következő csíkot ugyancsak ragasztószalaggal rögzítsük a csigánkhoz, majd folyékony papírragasztóval bekenve a belső oldalát szorosan hajtsuk, tekerjük a kezdő csigára. Ha elfogyott a csík, ragasztószalaggal rögzítsük. Ezt a menetet csináljuk egészen addig, míg a kívánt méretet el nem érjük. Ha megvagyunk, akár abba is hagyhatjuk, így is látványos, de ha egy kis energiánk és időnk maradt még, akkor színes ragasztószalaggal (akár szigetelő szalaggal vagy öntapadó fóliából kivágott csíkkal) vagy egyszínű csomagoló papírcsíkkal még körberagaszthatjuk, mintegy lezárásként. Én éppen egy egyszerű, barna csomagoló papírcsíkkal ragasztottam körbe. ÉS akkor most mindez képekben:

 [nggallery id=10]

Ennek lehetnek még olyan variációi, ha valóban extra sok magazinunk halmozódott fel, hogy igyekszünk színárnyalatokat egy alátétbe sűríteni, vagyis csinálunk kékeset, pirosasat, sárgásat, zöldeset, stb.

Még egy valami: Nehogy kidobjátok a szétcincált magazin maradékát!!!! Hamarosan mutatok ötletet a magazin nyereg felhasználására is!!!!!

Most pedig keverj magadnak valami italt és vedd birtokba az új, dögös poháralátéted! :-)))

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr607335584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása