Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

EGY FAZÉK színeváltozása – avagy öreg fazék nem vén „faszék” !!! Ötletes újrahasznosítás!!!!

2012. augusztus 01. - Rapid Design

Életem során hány és hány fazéktól szabadultam már meg fájó szívvel. Alapvetően semmi baja nem volt, még a füléről lekopott zománcot is szerettem, na de ha belül kezdett már lejönni a zománc, akkor már nem lehetett maradása a konyhában. Tettem jobbra, tettem balra, hátha a suszter manói befoltozzák éjszaka, míg alszom. Hát nem tették, így eljött a végítélet: KUKA. 

És egyszer csak megvilágosodtam! Kidobni, mikor továbbélhetne? Nem is akárhol, hanem a gyerekszobában! Egyszerű, de mutatós ÜLŐKEként!!! Ez az! 

Mutatok egy egyszerűbb és egy szöszölősebb változatot is.

Végy egy rossz fazekat. Mosd el jól, törölgesd meg, hogy ne legyen zsíros. Végy egy vagy több színű öntapadós matricát. Rajzolj a fólia (matrica) hátára mintákat: ez lehet csík, lehet pötty, lehet forma, figura – Tőled függ. Vágd ki és ragaszd körbe a fazékra.

Végy egy régi, rossz kabátot, pulcsit, amid van. Én éppen egy rissz-rossz öreg kabátot vettem, ebből kijött két fazékra való is. Vágjál belőle egy akkor darabot, hogy feltekerve beleszoruljon a fazekadba és kb. 5-10 cm magasan lógjon ki. Ha belepróbáltad, utána összefércelheted. Vágj egy akkora darabot még mindig a rissz-rossz ruhából, amekkora a fazékba állított és összehengergetett anyagodat bőven lefedi és ezt is férceld az eddigi munkádhoz. Végül keress egy maradék, szebb anyagot vagy megint csak egy régi kinőtt ruhát, aminek jó a mintája, abból is vágj ki egy akkora darabot, hogy lefedje a teljes, fazékból kilógó részt és még a fazék szája alá is menjen. Majd tedd be a fazekadba és mutasd meg az új tulajdonosának!  :-)

Voilá! Kész is vagyunk! 

Aztán csak győzd gyártani, ha megtetszik porontyod kis vendégeinek is!  :-)

 

Mutatom képekkel is, ez az egyszerűbb változat:

  [nggallery id=12]

 

És mutatok egy szöszölősebb darabot is:

  [nggallery id=13]

Tipp 1.:  Ha nincs épp kéznél rissz-rossz régi ruha, egy darab szivaccsal is meg lehet csinálni. Ugyanúgy szorosan fel kell tekerni, össze kell kötözni, majd egy darab, a tekercsen túlnyúló szivacsot is hozzárögzíteni. A maradék szivacsra teríts egy a szivacson bőven túlnyúló tarka anyagot, majd ezt is kösd vagy férceld hozzá.

Tipp 2.: Ha gondolod, és félted a parkettát, lehet még a fazék aljára egy akkora filcanyagot is ragasztani, amekkora a fazék alja, de a bútorok lábai alá használt öntapadós korongokat is tehetsz rá, ha nincs filced.

Tipp 3.: Ha nincs fazekad vagy porontyod már jóval idősebb, hogy ilyenre üljön, egy szélesebb szájú lábosból is elkészítheted, ez esetben lábzsámoly lesz.

Amint újabb lábosom/fazekam kerül a "konyhában nem maradhat" sorsra, mutatok még egy mutatós technikát!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr247335588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moldvánné Kovács Réka 2012.08.26. 11:31:57

Ha csak a fedelét feded be, akkor pakolni is lehet bele. Nagyon jó ötlet, van is "majd a suszter manó megoldja" fazék itthon. :-)

rapinhu1_ildi 2012.08.26. 19:29:47

Szia! Igen, ez nekem is megfordult a fejemben anno, csak házi megoldással szerintem ez nem annyira gyerekbarát, mert vigyázni kell, hogy a fedele ne csússzon mellé, mikor ráül a gyerkőc. De mondjuk, ha összepárosítasz egy nagyobb fazék fedelet egy kisebb fazék aljjal, akkor működőképes. :) Ha elkészítetted a te verziód, örülnék, ha elküldenéd az info@rapiddesign.hu címre vagy a Facebookos oldalamra! :) Jó munkát hozzá! Ildi
süti beállítások módosítása