Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

AJÁNDÉK DÍSZTASAK, ami önmaga is AJÁNDÉK - Ha egyszer megtanulod, nem akarsz többé másba csomagolni! :-)

2012. augusztus 29. - Rapid Design

Ma már kismillió diszzacskót, ajándék tasakot és egyéb, csomagolási terméket lehet kapni szinte minden árfekvésben. Mégis sokkal személyesebb, ha mi magunk gyártunk ilyen tasakot. Nem kell hozzá más, csak egy kiolvasott magazin vagy egy régi naptár vagy poszter, de akár csomagolópapírból is elkészíthetjük. Megmutatom a lépéseket. Vigyázat, ha egyszer ráérzel az ízére, nem tudod abbahagyni: minden papírban csak dísz tasak alapanyagot fogsz látni! :-))) Ez nem vicc, tényleg így van!

Tehát akkor a lépések:

Tépd ki a magazinból azt az oldalt, amit megfelelőnek találsz. Vagy a naptárból azt az oldalt, ami tetszik. A tépett részt vágd le. A hosszabbik oldalán hajts vissza körülbelül 2-2,5 cm-t és ragaszd is le: ez lesz a tasakod teteje. (Ha nagyobb tasakot csinálsz vagy keményebb papírból, akkor ez legyen 3-3,5 cm.)

Az egyik rövidebb oldalánál a papír szélét kb. 1,5 cm széles sávban ragasztózd be és a másik szélt ragaszd rá, hogy egy hengert kapj. A ragasztás mentén hajts élt a hengeredre, majd a másik oldalon is hajts élt oly módon, hogy lelapítod a hengered maradék részét. Az első hajtástól kb. 3-5 cm-re hajts még egy élt és szintén lapítsd le a másik oldalon. Mindkét oldalon fogd össze a két hajtott élt és így is lapítsd le.

Az alját hajtsd vissza kb. 3-5 cm-rel (kb. annyival, mint amilyen széles a tasak keskenyebb oldala). A visszahajtott rész két sarkát hajtsd be a felhajtás vonaláig jó erősen. Ezután bontsd szét az összehajtogatást, hogy egy hasáb köpenyére hajazzon az ediggi alkotásod. A felhajtásokat a galériában látható módon hajtsd tobább és ragaszd is össze a tasak alját. (Ezt rettentő bonyolult és érthetetlen lenne szövegbe foglalni, inkább jó sok képet csináltam, ami alapján elkészíthető.)

Most már csak a fülek vannak hátra. Erre egyelőre két egyszerű megoldást mutattam, de hamarosan írok egy külön bejegyzést zárodási, illetve fül-tippekről.

Egy sima irodai lyukasztóval gyárts két lyukat a tasakra és fűzz bele selyemszalagot, spárgát, fonalat, bőrszíjat, rafiát, cipőfűzőt stb. a lehetőségek sora határtalan.

Most pedig lássuk mindezt képekben: 

  [nggallery id=16]

Láttátok Örkény egyik egyperceséből, a Tóthék-ból készült filmet?  Na, ez is kicsit olyan, mint nekik a dobozolás: Elkezded és nem lehet róla leállni... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr987335600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása