Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

BOHÉM NOTESZ FÉL ÓRA ALATT tűzés, ragasztás nélkül - egyszer ki kell próbálnod!

2013. június 05. - Rapid Design

Nekem a világ összes jegyzettömbje, notesze, papírkája és füzete is kevés lenne. Gyerekkorom óta nagy kedvenceim ezek a papíráruk, s így felnőtt fejjel is szívesen használom őket, hiába van itt az okostelefonok világa már. De azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. :-)

Most mutatok egy igazán gyors, egyszerű, olcsó megoldást noteszéhségünk csillapítására. Nem mellesleg már megint újrahasznosíthatunk és természetesen a füzetkénk is személyre szabott méretű, formájú és mintájú lehet. A lehetőségek száma végtelen. Figyelj, mutatom lépésről, lépésre.

Megint elő kellene bányászni a kiolvasott magazinokat, de jöhetnek régi képeslapok, meghívók, prospektusok is. A lényeg, hogy egy erősebb, keményebb papírra lesz szükségünk, tehát a magazinoknak is a borítója használható most. (Értelemszerűen minél erősebb a borító papírja, annál tartósabb lesz a notesz.)

Válasszunk ki egy nekünk tetsző mintát, képet, részletet és vágjuk ki. Nekem a bemutató darabnál ez épp egy 16 x 9 cm-es téglalap lett, mert ekkora fért ki az oldalon, de ez tetszőleges.

Vegyünk elő irka papírokat. Ez lehet maradék füzetlap, számlaértesítő üresen maradt része, az utcán kezünkbe nyomott szórólap hátoldala is használható, szóval bármi: csak kreatívan! :-)

A korábban kivágott borítónál cca. fél cm-rel kisebb téglalapokat vágjunk. Példánk esetében ez cca. 15,5 x 8,5 cm volt. Ha nem akarunk méricskélni, akkor használjunk kockás vagy csíkos (ha úgy tetszik: négyzethálós vagy vonalas :-)) lapokat, így könnyebb lesz. Vágjunk cca. 10 db-ot.

Igazítsuk, rendezzük össze, majd a hosszabbik oldalánál hajtsuk félbe a lapokat egy kötegben. Csúsztassuk a borítóba.

És most jön a varázslat: vegyünk elős sima hajgumit / befőttes gumit / "százforintos" bolban kapható színes műanyag hajgumit stb. (itt is lehetünk kreatívak). A borítóval együtt a lapokat a rövidebb oldalnál kicsit hengergessük össze (lásd galéria) és húzzuk fel a gumit középig. Engedjük el a hengergetést, igazítjuk meg. Voilá! Kész is  a notesz! :-)

Hogy még praktikusabb legyen és akár a ridikülbe is bedobhassuk, tegyünk rá még egy gumit, hogy ne nyíljon szét a notesz. Ezt az összecsukott füzetkére keresztbe húzzuk rá.

Mindez képekkel:

[nggallery id=45]

Ugye milyen egyszerű volt? Imádom ezeket az apróságokat; már készítettem egész kicsit is, de nagyobbak is akadnak bőven. S mivel nem csak én használom, hanem a családom is előszeretettel kunyerál el egyet - egyet, nagy tételben gyártom őket! :-)

A legújabb noteszkémbe pedig már fel is jegyeztem a következő bejegyzésem ötletét. Hamarosan megtudjátok, mi az! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr177335650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kádár Tímea 2013.06.10. 07:11:19

Ez fantasztikus ötlet, nekem is noteszéhségem van:)) Kiváncsi vagyok, mi lesz a következő bejegyzés.

rapinhu1_ildi 2013.06.11. 19:04:20

Köszi! Remélem, sikerül csillapítanod noteszéhséged ezzel az egyszerű módszerrel! :-) Igyekszem minél hamarabb feltenni a következő bejegyzést, hogy ne kelljen sokáig várni! :-)
süti beállítások módosítása