Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Térbeli virág vagy dísz papírgurigából, avagy pofonegyszerű kézműveskedés unatkozó porontyunkkal

2013. szeptember 14. - Rapid Design

Beköszöntött az esős-szeles ősz, így szobafogságra ítéltettünk. Ilyen helyzetben rövid idő alatt a kismilliomodik játék is hamar érdektelenné válik. Na, elő a kreatív tárat, nézzünk körül, mert bármi jól jöhet. Most épp megürült papír kéztörlő gurigái estek a látóterembe, így lecsaptam rájuk. Rózsalelkű kislánykám imádja a virágokat, legyen hát virág belőlük! Nagyon egyszerű, kis anyagigényű, roppant olcsó, mégis legalább fél órára szórakozást ad! Mutatom, hogy készül!

Vágjuk félbe a gurigákat, 5 darabra lesz szükségünk. Aki szerencsés és hamarabb észbe kapott, az gyűjtötte a wc papír gurigákat; esetében ez az első lépés ki is marad. Minden gurigát (innentől a kis gurigadarabot értem ezalatt) hosszában hajtsuk félbe, majd kis tűzőgéppel tűzzük egymáshoz mélyen, minél közelebb a hajtáshoz a két felet.

Ha megvagyunk a félbehajtott gurigákat is egymáshoz tűzzük szomszédonként. 5 félbehajtott gurigával be is zárul a kör. Aki gondolja, itt meg is állhat és kezdődhet a díszítés.

Jómagam még cizelláltam kicsit: hadd hajazzon jobban virágra, ha már ezt tűztem ki célul. Berajzoltam a szirom ívet és minden szirmon (10 db) kivágtam.

Nálunk ezután jött a díszítés, ahol gyermekünk fantáziája és a rendelkezésre álló eszközök szabnak csupán határt. Esetünkben a festésről le kellett mondani az idő rövidsége miatt, jóllehet azzal a leglátványosabb. Mi csak filctollal díszítettünk. Más stílusban a két oldalt. De lehetett volna festeni is például.

Állíthatunk bele gyertyát, felakaszthatjuk ablakdísz gyanánt, hurkapálcára tűzve lehet szál virág, vagy csak az asztal közepén hagyjuk díszelegni, mindenképpen jó móka!

Képekkel:

 [nggallery id=51]

Sok sikert mindenkinek! Csak kreatívan! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr407335664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tekla 2013.09.15. 12:28:56

Ez gyönyörű, mi is megcsináljuk. Köszönjük! Tekla
süti beállítások módosítása