Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Közhírré tétetik, hogy 2 éves lett a rapiddesign.hu oldal!!!!! Ennek örömére jó kis dobokat gyártunk! :-)

2014. március 28. - Rapid Design

Bizony, bizony! Eltelt már két teljes év tele szorgos kreatívkodással és rapid kézművességgel! Remélem, sok jó ötletet találtatok eddig is nálam és ezután is rendszeres bekukkantók lesztek az oldalamra, mert itt mindig van valami ötlet! :-)

Mulassunk hát egy nagyot a nagy alkalom apropóján; a mulatsághoz pedig zene kell. Gyártsunk hát villámgyorsan elkészülő dobokat, naná, hogy újrahasznosítással! :-) Gyerekek is beszállhatnak bőőőven! :-) Mutatom!

Vegyünk elő kisebb, nagyobb kimosott és papír ruhájától megfosztott üres konzervdobozokat. Szükségünk lesz még színes lufikra is. Vágjuk le a lufi nyakát a bugyrosabb részétől (lásd galéria) és húzzuk rá a bugyros részt a konzervdoboz nyitott végére. Nem egyszerű a művelet, pláne, ha nagyobb a konzervdoboz szája, de megéri ügyeskedni, mert az a jó, ha jó passzentos és jó feszes lesz. Minél feszesebb, annál magasabb hangot ad majd (na ne gondoljunk szopráni magaslatokra... :-)). Ha ezzel megvagyunk, s ráuntunk, abba is hagyhatjuk, működik így is a dolog. Ha viszont a szemnek is tetszetőset szeretnénk nyújtani, nemcsak a fülnek, akkor egy másik színű lufit ugyancsak vágjunk le a nyakáról, néhány helyen icipicit vágjunk bele ollóval (tényleg éppen alig észrevehetően) és húzzuk ezt is a már kész dob lufis végére. A vágások mentén szépen továbbhasad mindenféle formát kiadva. Ha csak tűvel szurkáljuk meg ezt a felső réteget, az is szép mintát ad, főleg, ha mondjuk zsákvarró tűvel.

Ha van még cifráznivaló kedvünk, vághatunk a lenyesett guminyakakból sávokat és ezeket ráhúzhatjuk a dob testére díszítésnek.

Az én lányomnak más ötlete is volt ezekkel a nyakakkal: ujjaira húzta és táncolt velük! :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=60]

Tipp 1.: Ha egy marék rizst is teszünk a konzervdobozba mielőtt lezárjuk, akkor csörgődob lehet belőle, ez még hatásosabb!

Tipp 2.: Ütőnek mi az ujjainkat használtuk, finoman persze, de ceruzával is lehet.

Tipp 3.: Ez a dobkészítés remek elfoglaltság rossz idő esetén lakásba szorult lurkókkal, zsúrra, bulira készülés részeként, baráti, családi ajándéknak és csak úgy. Na meg persze, hogy a rapiddesign.hu oldalt ünnepeljük!!!!!! :-)

Boldog szülinapot nekünk! Sok jó ötletet és közös alkotást mindannyiunknak! Nézzetek be minél gyakrabban! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr197335686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása