Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Kezes bárányok húsvétra - egyszerű, látványos s nagyszerű időtöltés a gyerkőccel együtt elkészíteni

2014. április 15. - Rapid Design

Küszöbön a húsvét, mindenki várja már, de különösen a gyerekek. Jó együtt készülődni, dekorálni, tojást festeni. Most mutatok egy nagyon egyszerű, mókás, ugyanakkor látványos dekorációt! Szuper együtt-kézműveskedés, én már csak tudom! :-)

Egy keményebb kartonra (én ismét a jó öreg rizses doboz belsejét használtam) körberajzoljuk a kezünk (nyilván a gyerkőc is). Kivágjuk. Ha újrahasznosítottatok, mint én, akkor kell még egy fehér papírt is a hátoldalra ragasztani, mégse látszódjon a rizsdobozosság. :-)

Na és akkor most kezdődhet a pompon gyártás a már jól ismert módon! :-) Akinek nem ugorna be a dolog, az nézze meg ebben a bejegyzésemben.

Ha jó sok van már, kezdődhet a ragasztás. Folyékony ragasztóval kenjük be a tenyérrészt, ne sajnáljuk, nyomhatjuk bőven, majd egymáshoz jó közel ragasszuk rá a pomponokat.

Már csak a szemet kell megrajzolni és kész is van. Én még egy kis masnit is odagombostűztem, de ez már tényleg csak cicoma! :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=62]

Tipp 1.: Ha kisebb a gyerkőc vagy türelmetlenebb, akkor nem feltétlen kell pomponozni, lehet vattapamacsokat is odaragasztgatni.

Tipp 2.: Ha éppen ahhoz van kedvünk, kéz-nyomdázhatunk is, vagyis egy papírra a befestékezett tenyerünket lenyomatoljuk, majd, ha megszáradt, erre ragasszuk a pomponokat / vattapamacsokat. Ez esetben persze mindenképp vastagabb papír szükséges alapnak.

Jó készülődést! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr867335690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása