Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Egyedi, szuper egyszerű ajándék: zokniváza és pulcsivirágtartó Anyának, Nagymamának

2014. április 27. - Rapid Design

Közeledik az Anyák napja, amikor pluszban kedveskedünk az Édesanyánknak. Ilyenkor virággal, kis ajándékkal lepjük meg, amit most még egyedibbé és személyesebbé tehettek, ha megnézitek, hogy lehet elkészíteni, ezt a kedves emlékeket idéző vázát. Mutatom lépésről lépésre, de előre szólok: hihetetlenül egyszerű!

Tovább

Kezes bárányok húsvétra - egyszerű, látványos s nagyszerű időtöltés a gyerkőccel együtt elkészíteni

Küszöbön a húsvét, mindenki várja már, de különösen a gyerekek. Jó együtt készülődni, dekorálni, tojást festeni. Most mutatok egy nagyon egyszerű, mókás, ugyanakkor látványos dekorációt! Szuper együtt-kézműveskedés, én már csak tudom! :-)

Tovább

Mutatós parti korona pillanatok alatt újrahasznosítással

Ha már ünneplünk, adjunk a maskarának is: csináljunk partikoronát pillanatok alatt az egész ünneplő sokaságnak! Már megint újrahasznosítunk és már megint bevonhatjuk a gyerekeket is! Kell ennél jobb? Mutatom lépésenként!

Tovább

Közhírré tétetik, hogy 2 éves lett a rapiddesign.hu oldal!!!!! Ennek örömére jó kis dobokat gyártunk! :-)

Bizony, bizony! Eltelt már két teljes év tele szorgos kreatívkodással és rapid kézművességgel! Remélem, sok jó ötletet találtatok eddig is nálam és ezután is rendszeres bekukkantók lesztek az oldalamra, mert itt mindig van valami ötlet! :-)

Mulassunk hát egy nagyot a nagy alkalom apropóján; a mulatsághoz pedig zene kell. Gyártsunk hát villámgyorsan elkészülő dobokat, naná, hogy újrahasznosítással! :-) Gyerekek is beszállhatnak bőőőven! :-) Mutatom!

Tovább

Gasztroajándék pillanatok alatt

Sokan vannak úgy, különösen felnőttek, hogy karácsonykor csupán egy kis apróságot, jelképes ajándékot adnak egymásnak, hiszen ennek az ünnepnek úgyis a szeretet, az együttlét igazán a jelentősége. Erre jó megoldás lehet a különböző gasztroajándékok: likőrök, lekvárok, ízesített olajok és mézek, házi készítésű csokik, sütik, kekszek. Igen ám, de az előbb felsoroltak mindegyikét jó időbe telik elkészíteni, s nem árt jó előre elkezdeni, hogy még össze is érjenek az ízek. Na de mi van, ha lecsúsztunk és küszöbön az ünnep? Itt a segítség, mutatom! :-)

Tovább

Ajtódísz villámgyorsan az utolsó pillanatban

Annyi minden tennivaló van így karácsony előtt, hogy könnyen elcsúszhatunk a feladatmegoldások terén. Velem is fordult már elő, hogy például az ajtódísz problémaköre csak a karácsonyfa díszítésénél jutott eszembe. Éppen erre emlékezve mutatok most egy hihetetlenül gyors ajtókoszorú megoldást, amit az utolsó pillanatokban is könnyen elkészíthetünk.

Tovább

Mutatós karácsonyfás kép kézformákból - igazi közös kézműveskedős program a gyerkőccel

Küszöbön a karácsony, a gyerekek már tű(levele)kön ülnek, muszáj lekötni az energiáikat. S, ha annak még haszna is van, duplán jó! A karácsony ugyan nem csak az ajándékozásról szól, mégis meglepjük egymást kisebb-nagyobb csodákkal és erre nem árt időben megtanítani csemeténket is. A most bemutatott foglalkozással két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nem csak lekötjük a gyereket, de még egy pompás ajándék is kikerül a kezeik alól - szó szerint is! :-) Mutatom!

Tovább

Pompon készítése pofonegyszerűen egy szempillantás alatt...majdnem :-)

Gyerekkorom nagy kedvence, a pompon szerencsére reneszánszát éli mostanában: meglehetősen sok felhasználási területen látom ismét megjelenni. Ennek rettentő mód örülök, már csak azért is, mert nagyon szeretek pompont készíteni és felhasználni is a kész kis labdacsokat! :-) Hogy jön most ez ide? Úgy, hogy rengeteg módon lehet alkalmazni a kész pompont. Mivel küszöbön a karácsony, hát erre vonatkoztatva sorolok néhány példát: karácsonyfadísz, képhez dísz, csomagolás felturbózása, boltban kapható egyszerű sál extrásítása stb. Sok beszédnek sok az alja, mutatom inkább! :-)

Tovább

Stílusos és egyedi ajándékkísérő villámgyorsan

Nem titok, hogy a legegyszerűbb csomagolást is fel lehet dobni, sőt egyedivé lehet tenni egy stílusos ajándékkísérővel, pláne, ha az saját készítésű! Erre mutatok most egy példát, amit mindenkinek ajánlok szíves figyelmébe: villámgyorsan elkészül, az ünnepek előtt lesoványodott pénztárcánkat se kell tovább éheztetnünk ezzel és csodaszép is! Mutatom!

Tovább

Mézeskalács fenyőfadísz - papírból... nagyon egyszerű és rettentő látványos!

Sokan vannak úgy, hogy se idejük, se kedvük nekivágni egy karácsony előtti mézeskalács készítésbe, pláne nem még annak függődísszé való továbbfejlesztésébe. Meg lehet érteni ezt is. De mindenre van megoldás! Ezt ugyan megenni nem lehet, mint keksz alapú nagytestvérét, de pompás díszekként szolgálhatnak így is. S hogy miért eszünk mostanában annyi rizst? Olvass tovább és kiderül! :-)

Tovább