Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

STÍLUSOS lakásavató - csak kövesd az útmutatót!

2012. április 26. - Rapid Design

Nagy esemény, ha az embernek sikerül SAJÁT fészekbe, lakásba költöznie és itt nem feltétlen a tulajdonjogi meghatározásra gondolok, hanem arra is, ha önállóan sikerül berendezni az életünket, akár egy albérletben is.

Ezt meg is kell ünnepelni. S ha már nagy esemény, hát legyen stílusos és emlékezetes a közös baráti örvendezés.

 Bonyolult besorolást ennek se adnék, de némileg több idő kell hozzá, mint ahogy alapvetően egy vendégség kiállításához is.

Na de nézzük, miket akarunk megcsinálni: Meghívót, ajtódíszt, menükártya, lakásdekoráció, pohárjelölés és ha még bírjuk szuflával, akkor egy extra: miniajándék emlékbe a meghívottaknak (jó esteben az önzetlen baráti segítő kezeknek :))

ötletek egyelőre ömlesztve:

DEKORÁCIÓ: Különböző üdítős vagy tejes dobozokra a SABLONból letöltött, kinyomtatott ház-palástokat fekete-fehéren hagyva vagy kiszínezve a dobozokra ragasztjuk. Ez a házsor adja az utcaképet. Aki türelmesebb, lelkesebb vagy szeretne jobban kitenni magáért, a megüresedett dobozokat is megcsinálhatja: bevonhatja papírral és úgy vágja-ragasztja-rajzolja.

Van valami bája, ha az egész utcasor fekete fehér és esetleg egy ház vagy azon belül egy lakás ablaka/spalettája színes, jelölvén, hogy az a mienk.

 [nggallery id=3]

De ha valakinek az tetszik jobban, az egész lehet egy nagy színes kavalkád is.

További dekorációs elem a HÁZSOR füzér: gyerekkorunkból jól ismert harmonikaszerűen összehajtogatott, SABLONból letöltött, kinyomtatott papírból kivágjuk a formát és ugyancsak kiszínezhetjük, ha gondoljuk, de fekete-fehéren is jól néz ki.

A tematikába beleillik még az UTCATÁBLA is: vagyis utcatábla stílusban kiírhatjuk, hol a mellékhelyiség, hálószoba, konyha, stb. SABLON letölthető -> lásd az oldal alján! Lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan. Nagyon egyszerű!

 [nggallery id=2]

TÁLALÁS: Ha ultra kreatívak és design-osak szeretnénk lenni, akkor a büféasztalt is házasra csinálhatjuk:

-          szendvicsek ház alakúra vágva, linzerek ház alakúra kiszúrva stb.

Kedves ajándék lehet a meghívottaktól - és egyúttal egy dekorációs elem is, ha gyártunk egy „POSTALÁDÁT” (egyszerű müzlis dobozt becsomagolunk, nyílást vágunk rá és ráírjuk, hogy POST), ha mindenki egy kedves jókívánságot/jótanácsot ír egy papírra és oda bedobja, aztán mikor mindenki elment, s már mi is eltakarítottuk a romokat, jöhet az olvasás. :)

POHÁRJELÖLÉS - SABLON letölthető!: különböző színű papírokból (vagy natúr színű papírból, de ez esetben nevekkel kell ellátni) kivágunk teljesen egyszerű, sematikus kulcsformát, amit vagy külön karikával, vagy még inkább (kötséghatákonyság, kérem szépen!) magával a kulcs fejével rögzítünk, akasztunk a pohár aljára.

Ha más formájú poharaink vannak csak (értsd: vizespohár), akkor a kávézóláncoktól elcsenhetjük azt az ötletet, amit a forró pohár esetében alkalmaznak, akár még egy mintát is hozhatunk, amikor a barátnőnkkel kávézunk egyet és ezt használva sablonnak, készíthetünk ilyen palástokat, amiket nevekkel látunk el. (SABLON letölthető)

 SABLON UTCATÁBLA

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr817335566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása