Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Mutatós karácsonyfás kép kézformákból - igazi közös kézműveskedős program a gyerkőccel

2013. december 20. - Rapid Design

Küszöbön a karácsony, a gyerekek már tű(levele)kön ülnek, muszáj lekötni az energiáikat. S, ha annak még haszna is van, duplán jó! A karácsony ugyan nem csak az ajándékozásról szól, mégis meglepjük egymást kisebb-nagyobb csodákkal és erre nem árt időben megtanítani csemeténket is. A most bemutatott foglalkozással két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nem csak lekötjük a gyereket, de még egy pompás ajándék is kikerül a kezeik alól - szó szerint is! :-) Mutatom!

Egy jó nagy, rajzlap vastagságú kartont lefestettünk zöldre. Hogy ne legyen teljesen homogén zöld, tettem hozzá itt-ott egy kis sárgát, illetve kéket is, így néhol világosabb, néhol sötétebb lett. Ez, azt hiszem, az egyik legélvezetesebb rész gyerekszemmel. :-)  Miközben száradt, egy másik, picit vastagabb papírra körberajzoltam kislányom kezeit, majd kivágtam a formákat - ez lett a sablon. A megszáradt zöld lapunk hátoldalára annyiszor körberajzoltuk a sablonkezeket, amennyiszer csak kifért. S most jön a monoton, felnőtt szemmel is unalmasabb rész: kivágni az összes kezet... Hajrá! :-)

Előszedtünk egy régi naptárat, nagyalakút, s annak a hátoldalára kipróbáltuk a képet, vagyis elkezdtük fenyőfa alakba rendezgetni a kezecskéket. Az alsó sorba 5 kezecske került, aztán négy, három, kettő, kettő, egy - s kész is a fenyő. Barna csomagolópapírból kivágtunk találomra, szemre, egy dézsaformát, s azt is a fenyő alá próbáltuk. Érdemes így rendezgetni még ragasztás előtt. Ezután jött a rögzítés. Felragasztottuk a dézsát (kaspót), majd szépen sorban a kezeket a legalsó sorral kezdve. Mindegyik kezecskének csak a tenyér részét ragasztóztuk be, hogy az ujjak szabadon elálljanak kicsit a felülettől, ettől térbeli hatású lesz az egész..

Most következett a díszítés. Ezt mindenki ízlése, kedve, vérmérséklete és anyagkészlete szerint teheti meg. Mi most éppen pomponokkal díszítettünk, lévén imádom ezeket a kis szőrös labdacsokat. Hogy hogyan jutottunk azonnal pomponokhoz, egy korábbi, pomponokról szóló bejegyzésemben megnézheted.

6 pompont pikk-pakk legyártottunk és felragasztottunk a kis fa "ágaira". A csúcsra csillagot készítettünk. A maradék zöld lapból kivágtunk egy csillag formát, majd egy csokipapír arany fóliájáját felhasználva beburkoltuk. A térbeliség érdekében egy hullámkarton dobozból levágtunk egy kis négyzetet (akkorát, hogy a csillag eltakarja), felragasztottuk a fenyő csúcsára, majd erre ragasztottuk a csillagot.

Itt tulajdonképp kész is vagyunk, én még megcifráztam egy szalaggal a dézsára, de ez már tényleg extra.

Képekkel:

[nggallery id=57]

Remek mulatság, jó időtöltés, kellemes készülődés és különösen kedves nekünk, felnőtteknek is, hogy megmarad a kicsi gyerekkéz forma.

A nagy naptárra ragasztás különösen hasznos, mert így egyből a felakaszthatóság is megoldva, kipipálva! :-)

Jó készülődést Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr477335680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kádár Tímea 2013.12.21. 12:02:11

Ez is zseniális ötlet, és nagyon tetszik a stílusod is.

rapinhu1_ildi 2013.12.21. 12:36:54

Köszönöm szépen! Remélem, még belefér, hogy esetleg ezt is megcsináljátok karácsony előtt.
süti beállítások módosítása