Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Adventi visszaszámláló - Patópál-típusoknak kötelező!!! :-)

2012. november 30. - Rapid Design

Biztos Veletek is előfordult már, akár többször is, hogy a karácsony előtti időszak valahogy úgy egyik pillanatról a másikra elrepült, miközben Ti nem haladtatok azza a sok teendővel, ami ilyenkor ránk vár.  Nem egyszer legyintettem: ugyan, van még bőven idő - ez lett a vesztem. Ismerős? Ennek most vége! Gyorsan gyártsunk egy visszaszámláló-emlékeztetőt! Lényegében ez egy inverz adventi naptár: itt csökkennek a számok a lapokon, hisz azt mutatja, mennyi időnk van még karácsonyig. Hamar elkészül. Nézzük, hogyan!

Ahogy azt a verses adventi naptárnál is írtam, gyűjtögetem a régi naptárakat, prospektusokat, brossúrákat, mert sokszor jól jön. Most is. Kiválasztok téli képeket, de más tematika is lehet, ez teljesen szubjektív. Scrapbook rajongók itt is kiélhetik szenvedélyüket!

Szóval kivágok 24 darab 12 cm magas és 11 cm széles lapocskát, majd a felső oldalukon lyukasztóval kilyukasztom. Világos papírcsíkból kis darabokat vágok és a képeimre ragasztok: mindegyikre egyet, majd meg is számozom ezeket.

Erősebb kartonból vagy hullámkartonból kivágok egy 29 cm (12,5+4+12,5) magas és 11 cm széles darabot, a galériában látható módon bekarcolom és behajtom, majd a két rővidebb végét szintén kilyukasztom.

Vágok két cca. 7 cm hosszú drótot és egy-egy kört hajlítok belőlük (érdemes a virágcsokrokhoz használt drótokat eltenni, mikor a virág már elhervadt és ki kell dobnunk - ilyenkor például jól jöhet). A szerencsésebbeknek van otthon 2 db sima, kicsi függönykarika, nekik nem kell görbítgetni. A karikák két végét ellentétes irányban széttolom a galériában látható módon és felfűzöm mind a kartonra, mind a lapokra úgy, hogy az 1-es legyen legalul és a 24-es legfelül. Majd a karikavégeket ismét összenyomom. Kész is vagyok. :-)

Mindez képekkel:

 [nggallery id=27]

Nem mellesleg lakásdekorációnak sem rossz. Ugye nem volt nehéz és magunkat is megleptük az adventre. Én egy néhány napig csak nézegetem, aztán, ahogy  a galériában is látszik, teleregasztom post-it-ekkel, amikre a napi feladatokat írom.

Nekem bejött, remélem, Nektek is hasznos lesz! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr17335618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása