Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Mutatós konzervdoboz re-fashion, avagy ruha teszi a fémdobozt is

2013. július 24. - Rapid Design

Vannak dolgok, amik akarva-akaratlanul felhalmozódnak a környezetünkben, miután elvégezték a feladataikat. Ilyenek például a konzervdobozok. Mivel remek tárolási lehetőséget kínálnak, rendszerint nincs szívem kidobni, inkább találok nekik új funkciót. Most is ez történt, meg is mutatom, mit varázsoltam belőlük roppant egyszerű módon. Nézd meg, gyönyörködj bennük, utánozd le, majd gyönyörködj immár a sajátjaidban is! :-) Lássuk!

Számos módja van a konzervdoboz újrahasznosításának, erre jómagam is mutattam már sok példát. Most éppen új ruhát adok nekik, melyek olyan látványosak, hogy ilyen formában bárhol megállják a helyüket, akár a tálalószekrényen, étkezőasztalon vagy az előszobai szekrénykén is.

Vedd le a konzervdobozról a gyári papírt és mosd el alaposan, majd töröld szárazra. Fesd be kívül piros akrilfestékkel. Ha az első réteg nem fed eléggé, száradás után kend át még egyszer.

Most jön a pöttyözés: ha megszáradt a piros festék, fehér akrilfestékkel egymástól nagyjából egyforma távolságra tegyél pöttyöket vízszintesen (könyörgöm, ki ne mérd, csak szemre!!!!). Ha körbeértél, a vízszintes pöttytávolságokat alapul véve, ugyanolyan távolságra kezdj el egy újabb vízszintes sort. Így folytasd addig, míg a doboz aljára nem érsz.

Ha ez megvan, minden 4 pötty közé (a négy pötty elhelyezkedését úgy értsd, mint ahogy a dobókockán van a 4 pöttyös oldal) fess egy ötödik pöttyöt középre (így pont úgy néz ki majd, mint a dobókockán az 5 pöttyös oldal). Ezzel a módszerrel viszonylag egyenletes pöttyözést lehet produkálni.

Most jön a könnyebb, levezető része: miután megszáradtak a pöttyök is, kend át decoupage ragasztó-lakkal, hagyd megszáradni és kész is vagy! Lehet neki új titulust találni és elhelyezni az új pozíciójában! :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=48]

A színek és a minták lehetősége számtalan, megint csak a képzelet szabhat határt. Úgyhogy hajrá Mindenkinek! Csak bátran! Alkossatok, alkossatok és küldjetek fotót nekem az elkészült munkákról! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr807335654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása