Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Szív girland Valentin napra és más ünnepekre fél óra alatt

2013. február 13. - Rapid Design

Sok olyan ünnep van, amikor szerettünket, kedvesünket, szerelmünket ünnepeljük. Vagyis egy jó kis gyorsan elkészíthető, kedves díszítési ötlet mindig jól jön, ugye? :-) Máskülönben pedig közeledik a leginkább kereskedelmi és szolgáltató szektor által ránk zúdított Valentin nap... Szinte már el is vész maga az ünnep a sok ajánlat és minden valentinosítása közepette. Pedig ez lehetne szép és meghitt ünnep is: nem csak a szerelmeseké, hanem azoké is, akik "szimplán" szeretik egymást. Hadd mutassak most egy egyszerű, visszafogott, mégis kedves füzért, amit azok is elkészíthetnek és kifüggeszthetnek, akik amúgy viszolyognak a nagy Valentin napi felhajtástól. Mutatom, lépésről lépésre.

Pofon egyszerű, akár egy irodai ebédszünetben is elkészíthető lenne, ha a főnökünk toleránsan állna kreatív kibontakozásunkhoz. :-)

Szükségünk lesz sok-sok 1,5 x 8 cm nagyságú papír csíkra - akár egyszínű, akár scrapbook papír, akár magazin, akár naptár lapokból aprítva. Én éppen régi naptárat használtam. Aztán kell még tűzőgép és egy lyukasztó sem árt. S meg is vagyunk.

Vegyünk egy papírcsíkot, hajtsuk félbe és a hajtáshoz közelebb eső oldalán lyukasszuk ki - így tudjuk majd felakasztani. Majd vegyünk még két papírcsíkot és a lyukasztott papír kinyitható végéhez illesszük az alsó végüket, majd tűzzük is össze. (Aki kétszínű papírral dolgozik az a mintát, színt fordítsa belülre, amit a szíveken kívül akar látni.)

A két papírcsíkot kifelé lehajtva alul ismét fogjuk össze, de mielőtt összetűznénk, fogjunk hozzá két újabb papírcsíkot. Ezt folytassuk addig, míg el nem fogy a papírcsík kupac, vagy míg elegendő hosszúnak nem találjuk a füzért.

A végére az elején elvégzett műveletet ismételjük meg, jelesül egy félbehajtott csíkot lyukasszunk ki, majd az utolsó szív aljához illesztve tűzzük a szívet bezáró papírcsíkok végei közé. Tá-dáááám! Kész is vagyunk.

Felakaszthatjuk, felfűzhetjük egy kifeszített zsinórra, vagy mintába formázva ablakra is ragaszthatjuk.

Mindez képekkel:

[nggallery id=34]

Jó kreatívkodást, boldog ünneplést! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr157335634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása