Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Papír girland a partiszerzonra kreppből - roppant egyszerűen

2013. június 23. - Rapid Design

Itt a nyár, a kerti- / balkon- / teraszpartik ideje! Ilyenkor érdemes nem csupán az ételre és az italra figyelni, de néhány egyszerű kiegészítővel az összejövetel helyszínét is feldobhatjuk, legyen az bármilyen apró is. A teríték összehangolásán, pohárjelölőn és pohársapkán kívül a dekoráció is meghatározó része lehet egy vendégségnek, bulinak, s ha követítek az útmutatóim, még súlyos összegeket sem kell erre fordítanotok! Ha például sikerül keresztül-kasul felaggatnod néhány girlandot, már sokat tettél a kívánt összképért!

Lássuk tehát azt a girlandot! :-)

A krepp papír az a fajta anyag, amivel életünk során viszonylag korán találkozhatunk már - óvoda, iskola -, aztán magunk mögött is hagyjuk s így a felejtés homályába merül - érdemtelenül. Számtalan felhasználási módja okán mindig veszek néhány tekercset, ha utamba akad. Ennek is vannak olcsóbb, vékonyabb illetve drábább, minőségibb, vastagabb változatai is.

Én most egy olcsóbb, 70 Ft-os változattal dolgoztam: bulira simán elég ez, de mondjuk egy esküvői lagzinál inkább egy drágább fajtát használnék. S most jöjjenek a lépések.

Készíthetjük egyszínűre és több színűre is, a galériában mindkettőre láthattok mintát.

A krepp tekercset hosszában vágjuk félbe. Tekerjük szét és tegyük a földre az egyik felét, majd tekerjük ki és terítsük az első, kihengerelt félre a másik felet is. Ha ez megvan, hosszabbik oldalán hajtsuk félbe (így fele olyan széles csíkunk lesz, ami 4 rétegű) és a hajtásnál irodai tűzőgéppel viszonylag sűrűn tűzzük le.

A két végét, ha nem lett elég pontos a hajtás (roppant nehéz teljesen pontosra csinálni, szinte lehetetlen!), akkor vágjuk egyenesre.

A nem tűzott (nyitott) oldalánál a tűzések irányába vagdossunk cca. 1,5 - 2 cm széles csíkokat a tűzésig. De szemre mérjünk csak, kérem, senki ne álljon neki vonalzóval beméregetni és jelölni, mert egy év alatt se végez!!!! :-)

Ha ez megvan, a csíkokat egyesével "tegyük élővé", vagyis kicsit húzkodjuk szét keresztirányban, ezáltal testesebb lesz. Óvatosan végezük ezt, mert könnyen szakad, főleg a vékonyabb fajta.

Türelmetlenebbeknek lehet "tömbösíteni" is ezt a munkát, hogy egyszerre akár 4 csíkot is húzogatunk egyszerre, de az eredmény nyilván szebb lesz, ha egyesével haladunk.

Már csak egy mozzanat maradt hátra: a tűzésnél, ahol a girlandunk kvázi gerince van, kicsit csavarjuk, tekerjük meg  a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujjunkkal közrefogva. Ez árnyalatnyival több teltséget, testességet ad a füzérnek, de ha kimarad, akkor se vészes.

Mindez képekkel:

[nggallery id=46]

Tipp 1.: Ezek a girlandok nemcsak felnőtt bulikat dekorálhatnak, hanem szülinapi zsúrra is készíthetjük az ünnepelt kedvenc színeiből!

Tipp 2.: Mivel nagyon egyszerű, a gyerkőcöt is simán bevonhatjuk a készítésbe, sőt, nagyobbacskák az első lépések megmutatása után egyedül is is befejezhetik: nagy lesz a sikerélmény!

Tipp 3.: Ez a girland boaként is jól funkcionál egy farsangi vagy szilveszteri parti idején! :-)

Jó mulatást, jó készülődést! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr337335652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása