Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Ajtódísz villámgyorsan az utolsó pillanatban

2013. december 21. - Rapid Design

Annyi minden tennivaló van így karácsony előtt, hogy könnyen elcsúszhatunk a feladatmegoldások terén. Velem is fordult már elő, hogy például az ajtódísz problémaköre csak a karácsonyfa díszítésénél jutott eszembe. Éppen erre emlékezve mutatok most egy hihetetlenül gyors ajtókoszorú megoldást, amit az utolsó pillanatokban is könnyen elkészíthetünk.

Költők ugyan nem vagyunk, legfeljebb pénzköltők, most mégis babérkoszorút fogunk készíteni. Babérlevelet egyszerűen és nem is drágán lehet beszerezni, így pompás alapanyagnak ígérkezik.

Egy vastagabb kartonpapírra (én egy doboz oldalát használtam) körberajzolunk egy nagyobb tányért és egy annál kisebb átmérőjű bögrét. A bögrét a tányér szájának körvonalán belül igyekezzünk minél inkább középre helyezni. Azután kivágjuk úgy, hogy egy karikát kapjunk: ez lesz a koszorú alapunk.

Kibontogatjuk a babérleveles tasakokat és kiválogatjuk az ép leveleket, a többit meg eltesszük, az még jó lesz a főzéshez. Felrakunk néhány sor babért a koszorúra próbaképp (lásd a képgalériában!), majd elkezdjük felragasztgatni folyékony ragasztóval. Aki türelmetlen kivárni, hogy a ragasztó megkössön, a levelek alsó részénél - ahol a következő sor babér takarni fogja - tűzőgéppel meg is tűzheti. (ezt is mutatom a galériában).

Ha végigértünk, eldöntjük, melyik legyen a koszorúnk teteje (forgatjuk jobbra-balra). Mivel a babérlevelek nem egyforma méretűek, ezért a koszorúnk sem lesz teljesen homogén kinézetű, ezért kell kijelölni, melyik lesz a teteje.

Készítünk egy masnit piros szalagból. Egy kb. 35 cm-es csík egyik felét egy csavarással középre ragasztom, majd jön a másik fele. Ha megvagyok, egy vékonyabb szalaggal át is kötöm. Odapróbálom a koszorúmra, majd a tetejének kijelölt helyre aranycérnát kötök, majd kis ráhagyással ismét megkötöm - ezzel lehet majd felakasztani. Ha ez megvan, akkor felragasztom a masnit is.

Tádááám! Kész is. :-)

Képgaléria:

[nggallery id=58]

Szóval így néz ki. Szép, egyszerű, letisztult és illatos! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr317335682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kádár Tímea 2013.12.22. 13:12:40

Teljesen odavagyok, ez annyira jó ötlet, hogy azon nyomban indulok babérlevélért.

rapinhu1_ildi 2013.12.22. 15:17:51

Örülök, hogy tetszik! Biztos nagyon jól fog sikerülni az ajtódíszed! :-)
süti beállítások módosítása