Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Tojásfestés helyett díszítsd a tojástartót! - 5 TUTI TIPP HÚSVÉTRA!

2013. március 26. - Rapid Design

Minden évben elhatározom, hogy ezúttal nem marad el a tojásfestés, nem hagyom veszni ezt a szép hagyományt  Aztán elsodor az Élet, a napirutin, s Húsvét napján már csak legyintek: idén se jött össze. Ennyi év után azt mondom, váltsunk látószöget: ne a tojást díszítsük, hanem amibe tesszük! Gyorsabb, egyszerűbb, s biztos, hogy minden esetben sikerül, ráadásul tojásrepedés, tojástörés vagy tojásfújás nélkül. És még a tartó is megmarad, akár későbbre is. Mutatok pár megoldást, de kismillió lehet, csak engedd el magad és jól nézz körül otthon!

1. Tálald tojástartóhoz képest meghökkentő vagy szokatlan tárgyban

Én most egy lámpásba, illetve egy dekorációs kalitkába tettem. Már maga az is dísz, amiben tálalom a főtt tojásokat, így, ha semmi mást nem teszek, akkor is mutatós lesz. Természetesen néhány szalaggal, húsvétra utaló aprósággal még inkább ünnepivé lehet varázsolni. "Százforintos" boltokban, drogériákban rengeteg apró csecsebecse (csibe, kis színes tojás, nyuszi, stb.) kapható, ezekből egy-két darab bőven elegendő, nem kell teleszórni a tojásokat.

Én szalaggal, mini dekor-csipeszekkel és saját készítésű, kavicsfestéses katicákkal, illetve tojástartóból gyártott gombokkal díszítettem. (Ez utóbbi kettőt meg is mutatom, ha a linkekre kattintasz.)

Mutatom a tojás tálalásokat képekkel is:

[nggallery id=37]

2. Legyen a tartó tiritarka, színes vagy karakteres mintás, így a tojásnak már nem is kell annak lennie! :-)

'A kevesebb néha több' elve alapján, ha ilyenben tálalsz, kicsit sem kell pluszban díszíteni, mert az már túlzás lenne, a tartó díszítettsége, mintája éppen elég.

Jómagam éppen egy színes cukorkás kis vödröt találtam - ezt még cirka egy éve vettem egy egységáras üzletben; illetve egy repedt mázú, éppen ezért használaton kívüli pöttyös bögrét és két kis pöttyös zománc csészécskét használtam fel.

[nggallery id=38]

3. Hódíthat a teljes egyszerűség is, a gazdaságosságról nem is beszélve!

Tálaljuk a tojásokat papír kosárkákban, amiknek az elkészítését 10 perc alatt megoldhatjuk, s ha gondoljuk, még az újrahasznosítás oltárán is áldozhatunk. Ha színes, mintás papírt választunk, akkor ugyancsak már semmit ne tegyünk a tojásokra, mert ez éppen elegendő lesz. A papírkosárkák elkészítésének módját itt találod.

[nggallery id=39]

4. Ha nincs otthon semmi... Legalábbis szerinted... :-)

Ha végképp semmi használhatót nem találsz, ami extravagáns, színes, extra mintás lenne és most éppen még papírkosarat sincs kedved gyártani, akkor se add fel. Menj be a konyhába és vegyél elő egy sima gyümölcsmosó szitát. Ha fém, akkor még jól is mutat benne a tojás - nekem éppen az volt. Ha ez sincs, vegyél elő egy láboskát (nem fazekat!) - ha fém, vagy zománcos, akkor ebben is jól fog mutatni.

Én most a szűrősre mutatok példát. Első körben ismételten pettyes barátainkat, a katicákat invitáltam meg, másodikban pedig egy marék, roppant egyszerű és gyors technikával legyártott pompont szórtam a tojások közé és a szűrő köré is.

Pomponkészítést mutatom:

[nggallery id=40]

5. A legegyszerűbb a legnagyszerűbb

Lássuk már a fától az erdőt! -  ahogy mondani szokás. Miért keresgélnénk, ha a megoldás a kezünkben van? Tálaljuk a tojást magában a papír tojástartóban, némi egyszerű ráncfelvarrás és csinosítás után! Ennek az az előnye is megvan, hogy az el nem fogyasztott főtt tojásokat könnyedén eltehetjük a hűtőbe későbbre, különösebb pakolgatás nélkül.

Két megoldás közül is választhatsz, mutatok egy tavaszi virágosat, amit akár gyerekekkel is el lehet készíteni, csak olló kell hozzá meg ragasztó, illetve egy kékfestő hatásút, ami szintén látványos; ezt festeni kell.

[nggallery id=43]

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr877335644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kádár Tímea 2013.03.27. 10:01:10

Fantasztikus ez a cikk, mennyi jó ötlet!

rapinhu1_ildi 2013.03.27. 10:24:28

Köszönöm szépen! Remélem, találtok benne Nálatok is megvalósítható ötletet! :-)
süti beállítások módosítása