Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

EXTRA PIKNIK – a lakásban - extra könnyen

2012. április 24. - Rapid Design

Kivel nem fordult még elő, hogy betervezett egy jó kis kirándulós pikniket, de az időjárás hirtelen közbeszólt?

Velem jópárszor történt már ilyen, még akár úgy is, hogy már minden össze volt állítva a piknikkosárban, hűtőtáskában, rajtra készen álltunk, erre leszakadt az ég és csak esett, esett, esett vég nélkül… egy ilyen esetnél kislányom vigasztalhatatlan lett.

Ekkor találtam ki, hogy otthon fogunk piknikezni-sátrazni, persze csak egy nap erejéig. Nem mondom, hogy ugyanaz, mint az igazi, de kuriózumszámba ment! :-)

Na nem kell nagy dologra gondolni, itt sem az a cél, hogy a megszólalásig a zöldben érezzük magunkat, képzelőerő azért szükségeltetik.

Szóval kellenek, amiket amúgy is vinnénk egy piknikre (kosár, hűtőláda, műanyag tányérok, evőeszközök, poharak, konyharuhák, szalvéták, pokróc, ennivaló, innivaló...)

Nem árt begyűjteni a növényeket is a lakásban, pláne, ha nagy, padlónövényünk van. De növények nélkül is működőképes. Bútorokat félretoljuk, leterítjük a pokrócot, kipakoljuk, amit 10 perccel ezelőtt a konyhában bepakoltunk (igen, igen, ne spóroljunk ezen, tegyük csak be a konyhában és pakoljuk ki a nappaliban, ha már piknikezünk... :)), és nekilátunk enni.

Ha ennél még jobban ki akarunk tenni magunkért, akkor kicsit dekorálhatunk előtte: néhány korábbi séta alkalmával begyűjthetünk ágakat, leveleket, esetleg fakérget (platánfák szoktak kérget vedleni időnként, de biztos van ez más fánál is) és magunk köré rendezzük.

Ha még ez sem elég, akkor a Dekorálók Alapfelszereltségének részét képező barna csomagolópapírból kivágunk egy téglalapot, ráírjuk valamelyik kirándulóhely, rét, tisztás stb. nevét - a mihez tartás végett - ráragasztjuk a partvis nyelére, beállítjuk a kanapé mögé és mélyet szippantunk a friss, erdei levegőből.

Sátrazás: itt nyilván délutáni szunyókálásra gondolok. Ha gyerekről van szó, sok háztartásban akad játszósátor (lelőhelyek: Ikea, Praktiker, Tesco, Auchan stb.), ha nincs, csak ezért ne vegyünk, ekkor egy kötél és lepedő felhasználásvál rittyentünk egyet: gyorsan; megmutatom, hogyan.

Szóval: Piknikre fel! Az idő már nem lehet akadály! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr927335562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása