Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

POHÁRJELÖLŐ magazinborítóból - már megint egy SZUPEREGYSZERŰ újrahasznosítás

2012. augusztus 22. - Rapid Design

Már megint iszonyú kánikula van. Ne habozzunk sokat! Hívjuk meg a barátainkat egy jó kis koktélpartira. Koktél receptekkel ezúttal nem szolgálok, de egy igazán praktikus és egy ilyen összeruccanásnál nélkülözhetetlen kelléket mutatok, ami nem más, mint a POHÁRJELÖLŐ. Senkinek nincs kedve minden pohárürítés után mosogatni, vagy azt találgatni: na vajon most ez az én italom vagy nem; hova is tettem a poharam stb. Figyelem, ez valóban NAGYON EGYSZERŰ, LÁTVÁNYOS és HASZNOS!!!! Aki nem hiszi, járjon utána. És aki hiszi, az is! :-)

Rettentő jó pohárjelölőket lehet vásárolni - aranyáron. Ráadásul ugyanúgy fogyóeszköz, mint a pohár-tányér, ami eltörhet, itt meg az apró kis mütyűrök egyszerűen el-eltünedeznek.

Így most lássuk a mi megoldásunkat, ami gyorsan pótolható, ha valami baja lesz a jelölőnknek! :-)

Talpas poharunkat állítsuk a kiválasztott magazin borító (ez az alkotás jobb, ha keményebb papírból készül, mint amilyen a borító is) megfelelő, nekünk tetsző részletére. Rajzoljuk körbe és vágjuk ki. Praktikus, ha minél eltérőbb színű, mintájú, hangulatú köröket gyártunk, hisz akkor már messziről látszik majd, kinek melyik a pohara. Annyi kört vágunk ki, ahány vendéget hívtunk.

Ezután egy fehér fénymásoló papírból is kivágjuk a kört, majd először félbe, utána negyedbe hajtjuk. A közepénél ívésen levágjuk a csúcsát, hogy a körünkből karika legyen.

A fehér papírsablont rátesszük a kivágott magazin-borítós körökre és a belső lyuk körvonalát rámásoljuk a jelölőkre. A kör széléről bevágunk a lyuk-kör széléig és körbevágjuk a vonal mentén. így már nem korongok lesznek, hanem karikák.

Tulajdonképp készen vagyunk, már csak a talpara kell illeszteni. És ENNYI! Gondoltad volna, hogy TÉNYLEG ILYEN EGYSZERŰ? :-)

És most lássuk a képeket, hogy még egyszerűbb legyen. Én most speciel limonádét csináltam: azt láthatjátok a poharakban.

  [nggallery id=15]

Ha követitek a bejegyzéseimet és szorgosan ki is próbáltok mindent, akkor most a poháralátétekre se lsz gondotok. Ha ezt éppen kihagytátok, még nem késő megcsinálni: arra is egetverően egyszerű megoldásokat találhattok nálam! :-)

Megjegyzés: ez a pohárjelölő csak talpas poharak esetében működik, de hamarosan mutatok megoldást más poharakra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr217335598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timi 2012.08.23. 13:08:29

Nagyon jó ötlet, köszi, és tényleg könnyű. Miért nem lehet eleve a színes papírnak a csücskét levágni, minek ehhez a fehér papír? Úgy még egyszerűbb, nem? Nagyon látványos!

rapinhu1_ildi 2012.08.23. 19:30:00

Kedves Timi! Persze, lehetne úgy is, én mégis inkább azt javasolnám, ne hagyjuk ki a fehér papíros lépést - még ezzel együtt is a nagyon egyszerű kategóriában marad. :-) Azért nem célszerű kihagyni, mert egyfelől a keményebb papírt nehezebb szépen, pontosan hajtani, ha javítani kell, az pláne csúnya. Ami pedig leginkább a fehér papíros megoldás mellett szól, az az, hogy így a keményebb magazinkorong szépen felfekszik a pohár talpára. Ha viszont 4 rét lenne benne hajtásvonal, össze-vissza csálén állna. Ha kipróbáltad - akár így, akár úgy, örülnék ha küldenél egy fotót az info@rapiddesign.hu címre. :-)))))
süti beállítások módosítása