Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Mutatós parti korona pillanatok alatt újrahasznosítással

2014. március 28. - Rapid Design

Ha már ünneplünk, adjunk a maskarának is: csináljunk partikoronát pillanatok alatt az egész ünneplő sokaságnak! Már megint újrahasznosítunk és már megint bevonhatjuk a gyerekeket is! Kell ennél jobb? Mutatom lépésenként!

Végy elő annyi wc papír gurigát, ahány koronát szeretnél készíteni. (bizony, nem árt gyűjtögetni, ez az egyik leguniverzálisabb újrahasznos-alapanyag!) Rajzold be a korona felső résznek szánt oldalon a cikk-cakkokat, majd vágd is le annak megfelelően.

És most kezdődik az igazi élvezet: úgy díszíted, ahogy akarod! Dekorációs tollal, matricával, öntapadó fóliával, festéssel, gyöngyös ragasztással, papír felragasztással... Rajtad múlik -  meg, hogy mi van otthon, persze.

Én most éppen (minő véletlen - vonzódom ehhez a mintához) piros akrilfestékkel lefestettem, majd száradás után fehér pöttyöket festettem rá. Persze pettyezés előtt kifúrtam ollóval két oldalt alul (pici legyen a lyuk!), hogy legyen hol rögzíteni.

Teljes száradás után fekete kalapgumit (Röltexben lehet kapni) fűztem bele és belül megcsomóztam a végeit. Kész is lettem.

Kislányom filctollal dolgozott jó színesre, unokaöcsém dekorációs tollal. Mutatom a galériában ezeket is.

Akinek ez túl macerás, az még a cikk-cakk vágás előtt ragasszon a gurigára egy neki tetsző papírt (akár aranyszínű csomagolópapír is lehet!), majd ezután cikk-cakkozza a szélét. Ez a megoldás meglehetősen meggyorsítja a folyamatot! :-)

Képekkel:

[nggallery id=61]

Tipp 1.: Remek ötlet koronákat gyártani zsúrokra, így ez lehet a szülinapos ajándéka a kis vendégeknek akár. De magán a zsúron is lehet ez egy jó kézműves rész, s akkor legalább mindenkinek olyan lesz, amilyenre ő szeretné.

Tipp 2.: Ugyancsak jó ötlet ilyet gyártani leánybúcsúkra, ahol mondjuk a menyasszony koronája hófehér, csipkés vagy arany, a többieké pedig egy másik, de egységes szín (piros, pink, stb.)

Tipp 3.: Aki idegenkedik a wc-papírtól, az nyugodtan használhat konyhai kéztörlő papírgurigát is, illetve más konyhai gurigákat (folpack vagy sütőpapír gurigája), de nyilván ez esetben méretre kell szabni a gurigát.

Szóval, partira fel, mulassunk kivilágos virradatig! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr437335688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása