Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

ADVENTI NAPTÁR a KAMRÁBÓL, avagy kis üvegekben a nagy csoda!

2012. november 23. - Rapid Design

Vannak tárgyak, amiktől nem tudok megválni: érzem, hogy még küldetésük van nálam! :-) Ilyenek a kiürült kis paradicsomos üvegek. Mindig tudtam, egyszer eljön az ő idejük is! És lőn! Szép piros a tetejük, elég nagyok, hogy beleférjenek az apróságok és sok összegyült. Vágjunk bele, megmutatom, hogyan készül - ahogy szoktam - lépésről lépésre.

Mossuk ki és alaposan töröljünk szárazra 24 db kisüveget - ez lehet paradicsompürés, lekváros, pestos, bármilyen, de ne legyen túl nagy. Ha többféle méret van, az is jöhet.

Ha szerencsénk van (nekem az volt), akkor eleve piros, vagy zöld, esetleg fehér mindegyik teteje; erre próbáljunk törekedni.

Centivel megmérjük, mekkora papírdarabot kell köré ragasztani, hogy mégis feldobjuk az üvegeket és hátteret adjunk a számozásnak. Mintás csomagolópapírból kivágjuk a lemért papírcsíkokat. Ha többet nem szeretnénk már használni az üvegeket, akkor ragasztóstifttel bekenjük a papírcsíkot és felragasztjuk. Ha érezzük, hogy további küldetések várnak még az üvegeinkre, akkor csak celluxszal fogatjuk oda a két végét. (lásd galériában)

Az üvegek tetejére is vágunk ugyanabból a papírból köröket, és ugyancsak köröket vágunk ki a számozásnak is.

Színes filctollal, vagy festékkel felírjuk a korongokra a számokat, majd ragasztóstifttel az üvegek oldalára a papírcsikokra ragasztjuk.

Magával a naptárral kész is vagyunk, kezdődhet az apróságvadászat. A belevalókat érdemes kis darab selyempapírba csomagolva belerejteni, hogy mégis meglepetés legyen.

Mindez képekkel:

  [nggallery id=25]

Ugye milyen egyszerű? Jó munkát, készülődést és jó étvágyat a paradicsomos káposztához, a paradicsomos krumplihoz, a paradicsomleveshez, a paradicsomos tésztához... kellenek az üvegek, no!  :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr267335612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása