Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Tojásfestés helyett tojásTARTÓfestés - egyszerű, látványos és Húsvét után is megmarad

2013. március 26. - Rapid Design

Számos ötlet kering arra vonatkozóan, hogy a klasszikus tojásfestést miként lehetne kiváltani, illetve hogyan lehetne egyszerűsíteni, gyorsítani. Nos az én alternatívám: ha a tojástartót festjük meg, a tojást már nem is kell, s a tartó Húsvét utánra is megmarad. :-) Ráadásul így tárolni is könnyebb a főtt tojást az ünnep előtt, alatt, után. Mutatom!

Szedjük le a bolti papír tojástartóról az összes címkét - aki dörzsölt rapiddesign-os, az már az üzletben alaposabban megnézi a tartót, mit lehet majd otthon vele kezdeni, s hogyan. :-)

Vegyünk (elő) fehér és kék akril festéket (ilyet nem csak hobbi boltokban lehet kapni, hanem hiperekben, illetve a német, osztrák láncoknál is) és fessünk fehér, majd kék sávokat a tojástartó doboz tetejére egymás mellé. Ha megszáradt, akkor pettyezzük ellentétesen a sávokat: a kékre fehér, a fehérre kék pettyek kerüljenek.

Belső díszítés: vágjunk ki egy szív formát papírból - galériában mutatom, hogyan, és a doboztető belső részére rajzoljuk körül ezt a szív formát háromszor. Festhetjük is, de alkoholos vagy táblafilccel is dolgozhatunk. Mintában én ezeknél is a külső összeállítást hoztam: kék szíveket fehérrel pettyeztem, a fehéret kékkel.

A tojáselválasztó kúpok felső részét 2-2,5 cm szélességben kékre festettem, majd száradás után ezeket is fehérrel pettyeztem.

Ez az összeállítás kicsit kékfestős hatású is, ami nagyszerűen illik a Húsvéthoz.

Képekkel:

[nggallery id=42]

Jó festést, kellemes Húsvétot! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr267335646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása