Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Verses adventi naptár, avagy szellemi csemege a várakozás napjaira

2012. november 29. - Rapid Design

Sokan vannak, akik nem szeretik, hogy a december szinte csak az édességekről szól a gyerekeknek. Nekik különösen ajánlom a következő adventi naptárat. De azoknak is, akik hasonlóan hozzám, kombinálják az apró falatokat a mesékkel, versekkel. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és minden napra jut egy közös program a gyerkőccel! Karácsonyig még meg is tanulhatnak néhány verset belőle. Lássuk, hogyan készül lépésről lépésre.

Jómagam gyűjtöm a lejárt, régi naptárakat, brossúrákat. Nem a gyerekkori gyűjtögetőszellem maradványaként, hanem pont amiatt, hogy sokféleképp lehet ezeket hasznosítani. Mint például most is.

A színes képekből 24 db 5,5 x 14 cm-es téglalapokat vágok ki. (Hogy miért pont ekkora? Mert ekkorára kényelmesen ráfér egy vers, mégsem foglalja majd el az egész falat, mikor kiakasztjuk az összeset.) Aztán sima nyomtatópapírból is kivágok ugyanebben a méretben 24 db-ot: erre írom majd a verseket, végül hátoldalnak is kivágok 24 db-ot: ezt is lehet a naptárból vagy egy keményebb papírból, esetleg rajzlapból.

Hármasával összeteszem a részeket: egy alsó, hátlap papír, egy fénymásolólap a versnek és egy színes fedőlap.

Lyukasztó géppel kilyukasztom, majd egy milton kapoccsal egybefogom. Összeírok 24 db verset, mondókát - nem túl hosszút és minden fénymásolós lapra írok egyet. Ezután színes papírból kivágok 24 db színes kört (korongot), (ez két színből is állhat, ahogy nálam is, ha úgy illik jobban a képekhez), majd felragasztok minden színes előlapra egyet és sorban megszámozom 1-től 24-ig a lapokat, beleírva a számokat a kis körökbe.

Fogok egy zsineget, szalagot - kinek mi van, kifeszítem a lakás megfelelő pontjára, majd felakasztom rá a kis versikéket oly módon, hogy a zsineg a hátlap és a vers közé essen.

Kész is van. Mutatós lett, igaz? Hát még ami benne van! :)

 

Lássuk mindezt képekkel:

  [nggallery id=26]

Tipp1.: Aki nem szeret annyit írni, ki is nyomtathatja a verseket a megfelelő méretben.

Tipp 2.: Ha éppen nem a gyerkőcöt lepjük meg ezzel, hanem a párunkat, barátunkat, a versek helyett idézeteket is írhatunk minden napra.

Tipp 3.: Scrapbook rajongók srapbook papírral is dolgozhatnak: itt aztán igazán kiélhetik magukat minden napra és még a számozást se kell kézzel megoldani.

 Jó készülődést Mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr617335614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása