Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Karácsonyi füzér villámgyorsan narancs- vagy mandarinhéjból: ezt ki kell próbálnod! :-)

2013. december 16. - Rapid Design

A narancshéj, pláne a mandarinhéj legtöbbször a kukában köt ki, nincs mit szépíteni. Néhányan ugyan a szerencsésebb narancshéjból kandírozott finomságot készítenek, de a többség lemond erről a pompás alapanyagról. Mi legyünk egyéniségek és hasznosítsuk újra, de ne ételként, hanem dekorációként! Annyira egyszerű és gyors, hogy szinte nincs is mit írni, de azért mégis megpróbálom, aztán majd mutatok sok-sok képet! :-)

Mossuk meg a narancsot / mandarint. Hámozzuk meg, igyekezzünk minél nagyobb darabokban leszedni a héjat. Narancsnál jobb, ha vékonyabb héjú változatot fogunk ki. A narancssárga részre tollal rajzoljuk fel a mintákat, amiket a füzérünkön látni szeretnénk. Ez lehet szív, csillag, kör forma. Ki-ki fantáziája szerint, de mondjuk arra azért nem árt figyelni, hogy ezt még ki is kell vágni és ez mégsem egy papír, nehezebb csalinkázni az ollóval.

Szóval a mintákat kivágjuk, majd egy nagylukú tűbe hímzőfonalat vagy vékony kötözőzsinórt fűzünk és feltűzzük rá a formáinkat. Aki nagyobb formákat vágott (mint nekem a szív), az megpróbálkozhat a vékony spárgával is, de ahhoz azért nagyobb lyukat kell ejteni, mondjuk egy zsákvarró tűvel. De pompásan illik a narancshoz a spárga. Lehet rafiaszálat is használni, ennek nagy előnye, hogy merev, emiatt könnyen áttolható a lyukon tű nélkül is.

Tulajdonképpen kész is vagyunk. Méretéből adódóan ez nem igazán egy szobákon átívelő girland, de még csak a fenyőfára sem valószínű, hogy tesszük, hisz elveszne. Felhasználási területei inkább a karácsonyi asztalterítésnél, ajándékcsomagolásnál vagy a lakás egy-egy konkrét pontján elhelyezett dekorációnál (kandallópárkány, előszobaasztal, ablakpárkány, stb.) lehetnek..

Mindez képekkel:

[nggallery id=54]

Nem mellesleg ezt simán lehet a gyerkőccel együtt is csinálni, miután belé diktáltuk a gyümölcs-vitamint. Nagy eséllyel utána maga jelentkezik, hogy enne egy kis gyümölcsöt, mert aztán milyen jól el lehet babrálni a héjával! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr897335672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tekla 2013.12.17. 21:11:24

Ez fantasztikus ötlet, köszönöm, meg is fogjuk csinálni! Timi

Mézeskalács fenyődísz papírból egyszerűen és gyorsan DIY | Rapid Design 2013.12.17. 21:24:54

[...] még a narancs / mandarin füzéremre? No, az ott megszerzett tudást-ötletet-gyakorlatot itt is bevethetjük! Jelesül a [...]

rapinhu1_ildi 2013.12.17. 21:33:17

Kedves Tekla! Örülök, hogy tetszik! Remélem, sok örömötök lesz, míg készítitek! Na meg persze, hogy pont az ünnepekre kicsattantok majd az egészségtől a sok narancs és mandarin hatására! :-)

Mutatós, egyedi ajándékkísérő villámgyorsan DIY | Rapid Design 2013.12.19. 13:16:08

[...] díszes vonalnál, ahogy tettem ezt a fentebb emlegetett karácsonyfadísznél is, illetve a narancshéj-szív füzér esetében is. Úgy tűnik, az idei karácsony ennek a jegyében [...]
süti beállítások módosítása