Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

SÁRGA BÖGRE - GÖRBE BÖGRE, avagy egyedi bögrék pillanatok alatt! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon ütős!

2012. július 09. - Rapid Design

Nem tudom, nálatok hogy van otthon, nálunk mindig is volt mindenkinek saját bögréje, pohara. Hétköznaponként nem készletet használtunk, hanem mindenki kapott egy egyedi, saját ivóalkalmatosságot, ami csak az övé volt. Innen adódhat, hogy azóta is ezt a hagyományt viszem tovább, így nekem ez az otthon-érzetet adja.

Az is biztos gyakran megesik veletek is, hogy vesztek egy készletet, szettet, de összetörik az egyik, eltűnik a másik, a harmadik kicsorbul, a lényeg, hogy a teljes készlet nem marad meg, csupán egy pár darab. Egy idő után lesz egy sereg bögrénk, ahol majd’ mindegyik másmilyen.

Na ez az, ami most jól jön nekünk, a hátrányból előnyt kovácsolunk! Kicsit bíbelődünk velük és egyedi kis kedvenc születik a kezeink között: monogramos, vagy keresztnév első betűs bögréink lesznek! :-))))

Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon ütős! Lássuk!

Első lépésként kinyomtatjuk a bögrénk méretéhez megfelelő nagyságban, a nekünk tetsző stílusú betűket - én praktikusan a bögretulajdonos keresztnevének első betűjével dolgoztam.

Kivágom sniccerrel vagy körbevágom a betűt, ráhelyezem a bögre nekem tetsző részére, kerámia tollal körbejelölöm - én pöttyöztem a kontúrt. Elveszem a sablont és kedvemre kitöltöm a betűt: csíkozom vagy pöttyözöm, vagy karikázom... csak a képzeletm szab határt. Szerencsére nem a Zsolnay Manufaktúrában kell szakmányban teljesítenünk, így senki nem fogja zokon venni, ha megremeg a kezünk, kicsit ferde a sablon, stb: ettől még egyedibb és szerethetőbb lesz a bögre.

Ha megvagyunk az összes bögrével, akkor kerámia tolla válogatja, hogy mennyi időt kell ezután és hány fokon a bögréinknek a sütőben perzselődniük, hogy ráégjen és tartós legyen a minta. Az én esetemben ez 90 perc volt, DE MEGÉRTE! :-))))

 [nggallery id=9]

Csűrhetném - csavarhatnám még tovább, de igazából készen vagyunk, ennyi volt! Ugye milyen egyszerű? Így születnek a "kedvenc bögrék".

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr107335580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása