Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Szuperegyszerű karácsonyi dekoráció papírból

2012. december 16. - Rapid Design

Mint tudjátok, szeretem az egyszerű, ám mégis látványos dolgokat és szeretem a papírt, mint anyagot is. Ezek nászából születtek ezek a díszek, amik akár karácsonyfadíszekként is szolgálhatnak. Nem csűröm-csavarom tovább a szót, mutatom lépésről lépésre.

Ha van otthon körződ, kicsit egyszerűbb a dolgod, ha nem, akkor keress kerek tárgyakat, amiket körbe tudsz rajzolni (kicsi lekváros üveg, kézkrém, korrektor, ragasztóstift stb. teteje). Válassz ki egy neked tetsző színvilágból papírokat. Én ismét kedvenc újrahasznosítási tárgyamhoz, a magazinokhoz nyúltam, de egyszínű, bolti papírból is jól néznek ki.

Vágj ki kisebb, nagyobb korongokat. Ha nagyon pontos akarsz lenni (és ez esetben van körződ is), akkor legyen a korongok közötti átmérő különbség cca. 1 cm. Én négy korongot tettem egymásra, de aki a nagyobb díszeket szereti, indíthat nagyobb koronggal is és annak akár 6-8 korong is egymásra kerülhet.

A korongokat ragaszd egymáshoz úgy, hogy nem ragasztózod be a teljes felületüket, csak a közepüknél. Így egy kicsit felpödrődik a szélük, amitől sokkal térbelibb lesz az eredmény.

Lyukaszd ki középen és egy miltonkapoccsal tűzd - díszítsd a korongeggyütesed. Ha szalagos díszt szeretnél, két lyukat készíts egymás mellé, fűzz át egy szalagot és kösd masnira.

Vágj le zsinór/szalag darabokat, ragaszd a díszed hátuljára - ez lesz a dísz akasztója. Végül vágj ki akkora korongokat, amekkora a legalsó korong és ragaszd teljes felületével a díszed hátára, hogy merevítse a díszt és, hogy eltakarja a szalag, miltonkapocs hátát és a ragasztását az akasztónak.

A galériában mutatok fehér-natúrra példát, de pirosra is.

Íme képekben:

 [nggallery id=28]

Ugye milyen egyszerű volt? Akár még a gyerkőcöt is bevonhatjuk, s máris van egy jó kis karácsonyi készülődős közös programunk! :-)

Tipp 1.: Scrap book papírból is elkészíthető, amivel igencsak látványos eredményhez juthatunk, igaz, ez a megoldás kicsit drágább.

Tipp 2.: Minél vastagabb papírral, kartonnal dolgozunk, annál térbelibb lesz az eredmény. Ez megint csak ízlés kérdése, hogy ki mit szeret jobban, szerintem ennek a légies változatnak is megvan a maga szépsége.

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr997335620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása