Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Szilveszteri pohárjelölő házi készítésű konfettivel ízlés szerint tálalva

2012. december 30. - Rapid Design

Már nincs sok hátra a nagy szilveszteri partiig. Na pont ennyi idő elég, hogy gyorsan összedobjunk néhány alkalomhoz illő pohárjelölőt és még konfetti beszerzéséhez se kell kilépnünk a lakásból. S akinek kedve van, még az újrahasznosítás örömének is hódolhat. Mutatom.

Megint csak azt mondom, hogy ez a pohárjelölő ugyanazon az elven működik, mint a sima magazinos, illetve a karácsonyi. Tehát:

Talpas poharunkat állítsuk a kiválasztott papírra. Rajzoljuk körbe és vágjuk ki. Ezután egy fehér fénymásoló papírból is kivágjuk a kört, majd először félbe, utána negyedbe hajtjuk. A közepénél ívésen levágjuk a csúcsát, hogy a körünkből karika legyen.

A fehér papírsablont rátesszük a kivágott színes korongra és a belső lyuk körvonalát rámásoljuk a jelölőkre. A kör széléről bevágunk a lyuk-kör széléig és körbevágjuk a vonal mentén. így már nem korongok lesznek, hanem karikák.

Képekkel az alapelv:

[nggallery id=15]

Ami most szilveszterivé teszi, hogy az éjfél nagy jelképét, az óralapot is rávarázsoljuk. Halvány színű papírokból vágjuk ki a pohárjelölő alapot a fenti galéria szerint. (én már megint magazinokat kutattam fel és onnan vágtam ki; fontos, hogy halvány legyen az alap, különben nem érvényesül az óra számlapja).

Egy négyzet alakú papírra (én egy post-it-et használtam) is rajzoljuk fel a pohárjelölő körét és a papír két-két szemköszti sarkát kössük össze egy vonalzó segítségével ceruzával. Az így kapott körcikkek mindegyikét osszuk 3 részre és ezeket a vonalakat is húzzuk meg, egész a papír széléig.

A halvány színű papírokból kivágott korongokat helyezzük a négyzetbe rajzolt korong közepébe, majd apró pöttyöket tegyünk minden, a négyzetes lap széléig futó vonalnál a pohárjelölőre - ez a galéria képeit nézve azonnal érthető lesz.

A pontokat aztán összekötjük vonalzóval: ezzel meghatároztuk, hova kerüljenek a számjegyek. Innentől kezdve a fantáziánk szabhat csak határt alkotásunk kinézetének. Lehetnek római és arab számok is, pöttyök, vonalak stb. Nagyon modern irányba nem érdemes elmenni, mert akkor nem biztos, hogy leesik a tantusz a vendégeinknek, hogy ez egy óra akar lenni. :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=32]

A konfetti pedig rém egyszerű: ha vannak színes papírjaink, azokat is használhatjuk, de én ebben az esetben is kedvenc újrahasznosítási tárgyaimhoz, a magazinokhoz nyúltam. Elővettem az irodai lyukasztót és 10 perc alatt egy halom konfettit gyártottam. Huhhhm de egyszerű volt! :-)

Mindenkinek boldog, alkotásokkal és kreativitással teli új évet kívánok a Rapid Design nevében is!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr987335628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása