Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Tavaszbátorító katicabogarak teremtése kavicsfestéssel - családi programnak is ideális!

2013. március 19. - Rapid Design

Várjuk, várjuk, de csak nem jön a tavasz. Nosza, bátorítsuk egy kicsit: csalogassunk elő katicákat és díszítsük velük az asztalt, a lakást, a húsvéti tojásokat! Jó kis móka, sőt, a gyerekek is bevonhatók a dologba, kell-e hát jobb elfoglaltság? :-) Sőt, lakásdekorációnak is kiváló!

Lássuk, hogy készülnek piros-fekete pöttyös barátaink!

Gyűjtsünk simább felületű, laposabb kavicsokat, ne túl nagyokat. Mossuk meg alaposan, hogy a por, kosz lemenjen róluk. Ha sötétebb a kavics, akkor egy fehér alapozó réteg gyanánt fessük le azt az oldalát fehér akril festékkel, amit a tetejének (pöttyös részének) szánunk. Ha megszáradt, fessük le piros akrillal is (fehérrel "alábélelve" jobban fed a piros és szebb színt is ad.). Ha ez is megszáradt, fekete akrillal húzzunk a háta közepére egy fekete vonalat, majd fessük meg a fejet is, illetve alul a szárny vonalakat. (lásd képgaléria)

Ha ez is megszáradt, akkor az alját fessük feketére (hasát, ha a katica szemszögéből nézzük :-) ). A legvégén két kis apró fehér pöttyöt tegyünk a fejére, ez a szeme.

Miután minden festék megszáradt,  decoupge (ejtsd: dekupázs) ragasztós lakkal kenjük át az egyik, majd száradás után a másik oldalt is.

Ééééés készen is vannak a katicák. Remek elfoglaltság, majd remek dekorációs tuning! :-)

[nggallery id=35]

Jó szórakozást! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr887335636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kádár Tímea 2013.03.21. 09:40:03

Nagyon aranyosak, és jó a tipp, köszönjük!!

rapinhu1_ildi 2013.03.21. 09:43:29

Remélem, megcsináljátok. Akár húsvétra, akár máskorra, jó kis elfoglaltság. :-)
süti beállítások módosítása