Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

ROMKOCSMÁS stílus - avagy vendéglátás egyszerűen, de nagyszerűen

2012. április 24. - Rapid Design

Van egy étterem Budapesten, ahol nem terítő van az asztalokon, hanem egy barna csomagolópapír, de nem ám csak a tányér alatt, mint sok helyen, hanem akkora, hogy az egész asztalt beborítja.

Múltkor, mikor ott voltunk, kislányomat teljesen elvarázsolta ez! Hiszen a pincér hozott Neki színes ceruzákat és Ő az egésze asztalt telerajzolhatta!
Ez szöget ütött a fejembe! Ugyan mindennapi használatra nem túl praktikus és eléggé drága is lenne otthon egy-két kisgyerek mellett, de egy vendégség erejéig igazán poén, s nem is igényel akkora felhajtást. Igen, ki merem jelenteni, hogy már megint EGYSZERŰ, de ötletes dekorációt rittyenthetünk. :)
Úgymond romkocsmásra vehetjük a figurát.
Papír az asztalon, evőeszköz szigorúan tilos, cserében vannak tollak szerteszét: rajzolhat, írhat mindenki, amit akar, ami eszébe jut. A közepére meg lehet egy társasjáték-mezőt is rajzolni, így vacsora előtt-közben-után lehet is játszani. Ilyen alkalommal a felszolgált étel egyszerű, de nagyszerű: szigorúan köröm-közt-fogyasztható! Hot dog, melegszendvics, pizza, hamburger stb.
Világítás lámpásokkal: befőttes üvegből kvázi viharlámpásokat készítünk: az oldalára merevítő drótot rajzolunk, nyakánál megdrótozzuk, bele mécsest teszünk.
Nasi-desszert: amerikai mogyoró, a héjat egy nagy tálba lehet gyűjtetni vagy lelkesedésünk mértékétől függően ledobathatjuk a padlóra is (ez mondjuk inkább nyaralóban működőképes), ahogy egy jó kis kocsmában illik.
Innivaló: sör, üdítő
Lakás többi része: mosdó jelölése szórakozóhelyek stílusában, ajtóra belül papírok applikálva: szertelek x., itt járt y - a társaságra formázva. Tábla kitéve: „Dohányozni tilos!” Persze csak, ha nem szeretnénk, ha azonban mi is elkötelezett nikotinisták vagyunk, akkor a „Dohányozni szabad” feliratot tesszük fel.
Szalmabála????????

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr527335560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása