Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

4 hihetetlenül EGYSZERŰ és gyors TIPP ültetőkártyára magazin ÚJRAHASZNOSÍTÁSSAL

2012. június 15. - Rapid Design

Itt a nyár, hosszabbak a nappalok és a házimunka után még jut egy kis idő magazinokat lapozgatni. De hogy az olvasás után se heverjenek hasztalanul, íme 4 HIHETETLENÜL EGYSZERŰ és GYORS TIPP, hogy használhatod fel őket a partiszezonra ÜLTETŐKÁRTYÁKHOZ. Lássuk gyorsan!

Első feladat megnézni, hogy összegyűlt magazinjaink mely oldalait tudjuk jól felhasználni. Eseteinkben kizárólag a borítók, vagy egyes esetekben bizonyos reklámokat tartalmazó belső, vastagabb oldalak jöhetnek szóba. Ha végignézed az ötleteket, rájössz, milyen felületeket, képeket, színeket keress, melyek tetszenek neked.

TIPP 1. LEPORELLO ÜLTETŐKÁRTYA

Lépések: a magazinborítóból kivágunk egy 4 cm széles csíkot. A név hosszától függően annyiszor kimérünk rajta hosszában 2,5 cm-t, ahány betűből áll a név. Ezután harmonikaszerűen meghajtogatjuk. A magazin belső oldalain keresünk jól kivágható betűket, amikből majd kirakjuk vendégeink nevét. Kivágjuk, egy-egy harmonika-panelre felragasztjuk és VOILÁ, meg is vagyunk! Mindezt lássuk képekkel is. Ugye mennyire egyszerű?

[nggallery id=4]

 

 TIPP 2. CSAVART KARIKA ÜLTETŐKÁRTYA

Lépések:  Magazonborítóból vágj ki tetszőleges ferdén-asszimetrikusan egy csíkot. Lehet persze egyenesen, szabályosan is, de szerintem izgalmasabb lesz az összkép, ha van benne egy kis dinamika. Vágd ki, ragaszd össze, hogy egy papírkarika legyen belőle. A karikád átmérője kb. 4 cm legyen. Ezután fehér papírból vágj ki egy cca. 5x8 cm nagyságú darabot, írd rá a vendéged nevét és enyhén ívesen állítsd a karikába. Ugye, hogy hosszabb elmondani, mint megcsinálni? :-)

[nggallery id=5]

 

TIPP 3. HAGYOMÁNYOS KICSIT MÁSKÉPP

Lépések: egy jól kiválasztott magazinlapból vágjunk ki egy 10 x 7 cm-es darabot és hajtsuk félbe a hosszabbik oldala mentén. Így kapunk egy 5 x 7 cm oldalú "sátrat". Az egyik, 7 cm-es oldalán az aljától 2 cm-re vágjunk be cca. 4 cm-nyi nyílást. Fogjunk egy fehér papírt, vágjunk ki belőle egy kicsit kevesebb, mint 4 x 6 cm-es téglalapot, írjuk fel vendégönk nevét, majd a nyíláson keresztül állítsuk az ültetőkűrytánkba. EXTRA TIPP: ha nem egyenesen, hanem ferdén metszünk be, még izgalmasabb lesz a látvány és még vonalzó se feltétlen kell! :) Erre is mtatok példát a képekben.

[nggallery id=7]

 

TIPP 4. KÖNYVJELZŐSZERŰ ÜLTETŐKÁRTYA

Lépések: vágjunk ki egy tetszőleges formát (pl.: szívet), majd rajzoljuk át a sablont a magazinoldalra. Vágjuk ki, hajtsuk félbe, majd rajzoljunk segédvonalat a szív oldalán a 4. képen látható módon. Ezután itt is vágjuk be. hajtsuk szét a szívet, írjuk rá a kedves vendég nevét ééééés már kész is. Hihetetlen, de így van! Ezt tűzhetjük a szalvétára,. amit a tányér közepére teszünk, de tehetjük a pohár zsájára is.

[nggallery id=6] 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr807335574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása