Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Tojástartó tavaszi ruhában - kézműveskedés gyerekekkel

2013. március 26. - Rapid Design

Sokan sóhajtanak egy nagyot így húsvét előtt, ha arra gondolnak, hogy mennyi teendő vár még rájuk, köztük a tojásfestés is, amikor úszik a konyha, minden színes lesz, több tojás megreped, eltörik, stb. Nekik és az újítani vágyóknak ajánlom az alábbi megoldást: ne a tojást díszítsük, hanem a tartót! Ha a bolti tojástartót dekoráljuk s így tálaljuk a főtt tojást, később, mikor a megmaradt darabokat kell hűtőbe tenni, akkor sem lesz vele gondunk: csak visszacsukjuk a fedelét. Ennél az ötletnél úgy készülhetünk a tavaszra, húsvétra, hogy nem úszik a konyha, s még a gyerkőcökkel is marad idő egy vidám délutáni kézműveskedésre. Lássuk!

Szabadítsuk meg a tojástartót az összes papírtól. Ha szerencsések vagyunk, akkor könnyen lejön, ha kevésbé, akkor körömmel kicsit kapargassuk. (Érdemes már az üzletben kicsit eszerint is válogatni, illetve a tojástartó épsége alapján is :-))

Vágjunk ki színes papírból virágfej formákat: én szándékosan nem szabályos formákat vágtam és erre sarkallok mindenki mást is. Persze azért érdemes megrajzolni a papírra és azt kivágni, ne az ollóval improvizáljunk - de ezt mindenki maga érzi.

Ragasszuk fel stift ragasztóval a doboz tetejére, illetve a tartó belső tető részére. Aki nagyon belejön, az egész tojástartót teleragaszthatja. Akár itt meg is lehet állni, így is mutatós, de tovább cifrázhatjuk, ha kis virágközepeket is kivágunk és ragasztunk.

Ennyi, készen is vagyunk. Ugye nem volt nehéz, nem úszik a lakás, jó móka és az elkészítés alatt sokat lehet beszélgetni a Húsvétról és a tavaszról. :-) Én is a kislányommal készítettem, nagy élmény volt. :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=41]

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr357335642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kádár Tímea 2013.03.27. 10:02:20

szuper ötlet, és nagyon mutatós.

rapinhu1_ildi 2013.03.27. 10:23:39

Örülök, hogy tetszik! :-) Ha húsvétig már nincs esetleg idő megcsinálni, ez egy tavaszi hétvégére is jól jöhet! :-)
süti beállítások módosítása