Gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándékötletek lépésről lépésre

Rapid Design

Rapid Design

Ünnepi lámpás egyszerűen, gyorsan, újrahasznosítással

2013. november 17. - Rapid Design

Az ünnepi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni, ugye? Mert mindig még pont egy hét kellene a végső nagy hajrában. Ráadásul jobban szeretnénk inkább az ajándékokra költeni a pénzt, mintsem a dekorációra, nem igaz?

Hát most mutatok egy egyszerű, gyors megoldást a díszítésre, ami igazán hangulatos eleme lehet az ünnepi dekorációnak és még olcsó is, hiszen kidobásra ítélt üres üdítős doboznak adunk egy második lehetőséget új funkciójában. Mutatom is a lépéseket.

Vegyünk elő egy kiürült üdítős vagy tejes dobozt. alaposan mossuk ki. Rajzoljuk be a lámpásunk tetejének ívét, formáját. Esetemben ez egy teljesen aszimmetrikus vonal, amely mindkét szélesebb oldalon más. De ha valaki jobban szereti a szimmetriát, az rajzolhat sablont is és akkor mindkét oldal ugyanolyan lesz. Ezután vágjuk le a doboz tetejét nagyjából a vonal mentén (mutatom fotón), végül kisebb ollóval pontosítsuk a vonal mellett a vágást.

Rajzoljunk mintát a doboz 2 szélesebb oldalára (nem kell túl bonyolult), majd hegyes ollóval fúrjunk lyukakat a minta vonala mentén egymástól cca. 4-5 mm-re. Ennél a műveletnél nagyon óvatosnak kell lenni, mivel az egyik kezünkkel a doboz belsejéből ellentartunk, míg  a másik kezünkben az ollóval nagy erőt fejtünk ki, miközben forgatjuk az olló hegyét. Vigyázni kell, nehogy hirtelen átszakadjon a papír és megsértsük a kezünket!

Ha megvannak a lyukasztgatások mindkét oldalon, akkor fehér akrilfestékkel minimum egyszer lefestjük a doboz oldalait kívül. Általában az egyszeri festés kevés, nem takarja teljesen a dobozon lévő gyári mintát, így ajánlatos még egyszer, kétszer lekenni. (A lekenések között várjuk meg, hogy teljesen megszáradjon az előző festés után az akrilfesték!)

Ha már tökéletesen fed a festék és meg is száradt, hegyes ollóval vagy nagy zsákvarró tűvel újra végigmehetünk a lyukakon, ha szükséges, ahol a festék eldugaszolta. (ez a művelet nem minden esetben kell!)

Voilá! Kész is van! Már csak teamécsest vagy teamécseseket kell beletenni! Jöhet a következő üdítős doboz, készülhet a következő lámpás! :-)

Mindez képekkel:

[nggallery id=53]

Ugye milyen egyszerű, ámde mégis látványos? Mivel a doboz belül alapból ezüst színű, a belsővel semmi dolgunk, sőt, tökéletesen passzol a karácsonyi színvilághoz! :-)

Jó készülődést mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapiddesign.blog.hu/api/trackback/id/tr797335670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tekla 2013.11.18. 20:43:39

Nagyon szép és tényleg egyszerű!

rapinhu1_ildi 2013.11.18. 20:45:46

Kedves Tekla! Örülök, hogy tetszik, remélem, kipróbálod az elkészítését is! :-) Karácsonyig még van idő bőven! :-)
süti beállítások módosítása